By British Council România

26 iunie 2023 - 15:15

How to teach English to young children, blog image

Învățarea începe acasă!

Predarea limbii engleze la domiciliu pentru copiii mici poate oferi pași mici de învățare, ajutându-i să se familiarizeze cu limba engleză sau să completeze cursurile pe care aceștia le frecventează deja. Unii părinți se tem că nu cunosc perfect limba engleză. Din experiența mea, implicarea și entuziasmul dvs. sunt primii și cei mai importanți pași pentru a trezi interesul copilului dvs. de a învăța limba engleză! Iată câteva sfaturi și idei care să vă ajute pe parcurs.

Rutină

Stabilirea unei rutine sau a unui timp fix pentru limba engleză acasă poate ajuta la transformarea acesteia într-un obicei regulat.  Exersarea acelorași fraze sau cântece în limba engleză va ajuta la stabilirea acestei rutine și îi va semnala copilului dumneavoastră că a început ora de engleză.  Menținerea unor sesiuni scurte (nu mai mult de 15 minute pentru elevii foarte mici), variate și distractive, va contribui la menținerea atenției și a interesului copilului dumneavoastră pentru limba engleză.

Puțin și des funcționează! Folosirea regulată a limbii engleze pe parcursul zilei, într-un moment în care copilul dumneavoastră se așteaptă la acest lucru, poate contribui la menținerea unei învățări variate.  Poate că ați putea încerca să introduceți o poveste în limba engleză pentru ora de culcare sau chiar să cântați împreună un cântec la baie. Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație, de ce nu aruncați o privire la casa familiei Sanghera "Colțul englezesc" al familiei Sanghera.  

Povești

Citirea de povești cu imagini clare și colorate este o modalitate excelentă de a introduce și de a explora limba engleză, în timp ce vă bucurați de un timp confortabil de povestit împreună!

Copiilor le place să asculte povești cu care sunt familiarizați, așa că revederea poveștilor din nou și din nou nu numai că va asigura un public fericit, dar este, de asemenea, o modalitate fantastică de a revizui vocabularul și structura propozițiilor într-un cadru familiar și plăcut. Începeți cu o abordare interactivă și încurajați-vă copilul punându-i întrebări simple despre imagini, de exemplu: "Unde e câinele albastru?  Prin utilizarea repetiției, copiii vor deveni treptat suficient de confortabili pentru a se alătura oral la părțile din poveste pe care le recunosc.

Pe lângă stimularea imaginației, cititul sau cititul le permite copiilor mici să își dezvolte abilități vitale de ascultare, deoarece aud forme gramaticale englezești și un limbaj nou.

Ghid gratuit pentru procesul de învățare a limbii engleze de către copilul tău - Tot ce trebuie să știi pentru a-ți sprijini copilul în învățarea limbii engleze
Obține manualul

Cântece și rime

Cântatul cântecelor și rimelor cu și pentru copilul dumneavoastră este o modalitate simplă și plăcută de a produce bucăți repetate din limba engleză într-un mod natural și spontan.   Pe lângă faptul că sunt foarte distractive, cântecele de grădiniță și cântecele le oferă copiilor o practică discretă a stresului, ritmului și modelelor de intonație în limba engleză.

După ce ascultă de câteva ori, copiii încep în mod natural să fredoneze sau să cânte, iar folosirea unui suport vizual, cum ar fi un filmuleț animat sau o marionetă, poate ajuta și mai mult la înțelegerea lor.

De ce nu încercați să cântați "Hickory Dickory Dock" împreună cu copilul dumneavoastră și să folosiți un șoarece păpușă sau un ursuleț de pluș pentru a vă ajuta să memorizați cuvintele?

Tehnologie

Aplicațiile reprezintă o abordare captivantă, imersivă și interactivă pentru cursanții de orice vârstă și pot fi utilizate cu ușurință pentru a completa abilitățile de învățare a limbilor străine. Utilizând un dispozitiv mobil sau o tabletă, tinerii pot accesa activități de exersare a vocabularului, de numărare și de fonetică, precum și povești și jocuri interactive.  Legarea activităților de subiectele de învățare și de interesele copilului dumneavoastră va stimula implicarea și entuziasmul pentru învățare.

Pentru a exersa și revizita numerele, culorile, formele, alimentele, animalele, obiectele din clasă, jucăriile și multe altele, de ce nu explorați aplicația 'LearningEnglish Kids Playtime'.

Vizionarea și ascultarea unor clipuri scurte și simple din desenele animate și programele preferate ale copilului dumneavoastră în limba engleză reprezintă o modalitate ușoară de a-i expune pe cei mici la un mediu de limbă engleză acasă. Acest lucru le permite copiilor să asculte pronunția unor cuvinte și fraze noi și cunoscute, totul sub masca unui desen animat familiar.

Pentru o mulțime de programe TV populare în limba engleză, explorați serviciile de streaming sau canalele TV online din locația dumneavoastră. 

Jocuri și carduri interactive

Jocurile contribuie la menținerea unei învățări vii, distractive și captivante. Cardurile interactive pot fi folosite în numeroase jocuri, cum ar fi Memory, Snap și jocul lui Kim. Dacă vă simțiți artizanali, puteți crea carduri interactive sau puteți descărca carduri interactive gata făcute de pe site-ul Learn English Kids.

Urmăriți familia Elliot jucând 'Jocul de memorie' folosind carduri interactive, sau aruncați o privire la gama uriașă de jocuri interactive de pe site-ul Site-ul Learn English Kids.

Vocabular și fraze

Atunci când vă învățați copilul engleza acasă, încercați să vă concentrați pe subiectele care îl interesează și pe frazele și vocabularul cu care este familiarizat în prima limbă pe care o vorbește la grădiniță sau la școală.

Ca punct de plecare pentru vocabular, de ce nu încercați să folosiți unele dintre următoarele:

-Mâncare și băutură
-Jucării
-Numerele 1-10, 10-20 etc.   
-Culori
-Haine
-Animale (animale de fermă, animale sălbatice, animale de companie)
-Forme
-Adjective simple: emoții, temperaturi, mărime etc.

Este important să vă amintiți că diferiți copii au interese diferite, folosiți acest lucru în avantajul dumneavoastră!  S-ar putea să vă dați seama că copilul dumneavoastră este interesat să învețe cuvinte în engleză legate de Batman sau Lego - se distrează și învață multă engleză în acest proces!

Comunicați cu profesorul copilului dumneavoastră

În cazul în care copilul dumneavoastră urmează cursuri de limba engleză, încercați să vorbiți cu profesorul de la clasă în mod regulat despre conținutul cursului. Aceștia ar putea să vă ofere o prezentare generală a subiectelor, cântecelor, poveștilor și vocabularului abordate în cadrul orelor de curs ale copilului dumneavoastră, care, atunci când sunt exersate acasă, reprezintă combinația perfectă pentru consolidarea învățării.

British Council oferă cursuri pentru tineri cursanți, atât pentru copiii de nivel preșcolar, cât și pentru cei de nivel primar.

Încetul cu încetul..

Integrarea învățării limbii engleze în rutina săptămânală se  poate face mai ușor de gestionat și poate deveni un obicei care are mai multe șanse să se păstreze.  Dacă vă asigurați că timpul petrecut în limba engleză este jucăuș și relaxat, acesta va fi un moment distractiv și plăcut atât pentru dumneavoastră, cât și pentru copilul dumneavoastră.