Registering for a course

Primul pas pentru înscrierea la un curs de engleză British Council pentru prima dată este, cu excepția copiiilor cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, susținerea unui test de nivel gratuit. Acest lucru implică realizarea unei programări, prin completarea unui formular online disponibil aici. În continuare, îți explicăm ce presupune testul de nivel în funcție de categoria de vârstă. 

Ce este testul de nivel?

Testul de nivel constă într-o probă scrisă și o probă orală. 

Copiii cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani (la începerea anului academic, pe 30 septembrie 2021) nu au nevoie de test de nivel pentru înscrierea la test. Pentru această categorie de vârstă, părintele/tutorele va completa formularul de înscriere online.

În funcție de vârsta exactă a copilului tău, următoarele opțiuni de curs sunt posibile:

 • Learning Time with Timmy 1 (3 ani împliniți până pe 30 septembrie 2022)
 • Learning Time with Timmy 2 (4 ani împliniți până pe 30 septembrie 2022).

Odată ce ai completat formularul, te vom contacta prin e-mail, în 24 de ore (o zi lucrătoare) pentru a-ți oferi informații despre variantele de orar disponibile și despre finalizarea procesului de înscriere. 

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani (până pe 30 septembrie) vor susține un interviu online cu unul dintre consultanții British Council. Pentru a programa un test de nivel, te rugăm să alegi o dată și oră convenabile pentru copilul tău și pentru tine. Apoi, completează formularul cu datele tale de contact și datele personale ale copilului. Conform Politicii de Protecție a Copilului, nu putem accepta datele de contact ale copilului. Consultantul British Council îți va comunica rezultatul testului de nivel pe loc, la finalul interviului, și-ți va oferi toate detaliile necesare pentru înscrierea la curs. 

Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (până pe 30 septembrie) vor susține un interviu online (10-20 min.) cu unul dintre consultanții British Council și un test scris online(30 min.) care trebuie completat în 48 de ore de la primirea e-mailului de confirmare. Pentru a programa un test de nivel, te rugăm să completezi formularul cu datele tale de contact și datele personale ale copilului. Conform Politicii de Protecție a Copilului, nu putem accepta datele de contact ale copilului. Consultantul British Council îți va comunica rezultatul testului de nivel pe loc, la finalul interviului, acesta fiind compus din punctajele obținute la ambele probe (test scris și interviu). De asemenea, vei primi toate detaliile necesare pentru înscrierea la curs. 

Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani (până pe 30 septembrie) vor susține un test scris online (30 min. pentru categoria de vârstă 11-14 ani | 45 min. pentru categoria de vârstă 14.5-18 ani) care trebuie completat în 48 de ore de la primirea e-mailului de confirmare. Pentru a programa un test de nivel, te rugăm să completezi formularul cu datele tale de contact și datele personale ale copilului. Conform Politicii de Protecție a Copilului, nu putem accepta datele de contact ale copilului. În urma testului de nivel te vom contacta prin e-mail, în 24 de ore (o zi lucrătoare) pentru a-ți oferi informații despre variantele de orar disponibile și despre finalizarea procesului de înscriere.

Adulții vor susține un test de nivel scris online, urmat de o consultație telefonică / Zoom. În urma programării testului de nivel, vei primi toate detaliile despre desfășurarea acestuia într-un e-mail de confirmare.

Precizări suplimentare:

 • Nivelul stabilit în urma testului care precede înscrierea la curs este valabil timp de 6 luni pentru copii și adolescenți, respectiv 1 an pentru adulți.
 • Dacă ne oferi un număr de telefon mobil național, îți vom trimite și un SMS pentru a-ți reaminti informațiile despre testul de nivel.
 • Pentru a modifica/anula rezervarea, te rugăm să utilizezi link-ul din e-mailul de confirmare. 

Am nevoie de un test de nivel?

Înscrierea la curs este posibilă fără susținerea unui test de nivel, și se poate realiza contactându-ne, dacă tu sau copilul tău:

 • ai absolvit un curs la noi în ultimele 6 luni (copii), sau în ultimul an (adulți);
 • ai obținut un certificat FCE (First Certificate in English), CAE (Cambridge Advanced Certificate in English) sau CPE(Cambridge Certificate of Proficiency in English) în ultimii doi ani;
 • vrei să te înscrii la unul dintre atelierele noastre de gramatică;
 • copilul se înscrie la categoria de vârstă de 3-4 ani, conform detaliilor de mai sus.

Ce se întâmplă după test?

În urma testului de nivel îți vom recomanda cursul care ți se potrivește, și iți vom oferi detalii despre opțiunile de program disponibile pentru cursul tău.

După alegerea cursului și a variantei de orar preferate, este necesar să achiți taxa de curs și să finalizezi procesul de înscriere la curs. Pentru detalii privind achitarea taxei de curs, te rugăm să citești secțiunea de mai jos. 

Înscrierea se face pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de locurile disponibile.

Detalii de plată

Pentru a finaliza înscrierea și a confirma locul la curs, în grupa aleasă, taxa de curs trebuie achitată integral.

Plata poate fi făcută:

 • în numerar sau cu cardul bancar;
 • prin transfer bancar. Te rugăm să soliciți un document de plată de la Echipa noastră de Relații cu Clienții dacă doreşti să plăteşti prin transfer bancar, și să ne trimiți dovada de plată pe e-mail, la contact@britishcouncil.ro. Noi te vom contacta în maximum 24 de ore pentru a-ți confirma înscrierea sau pentru a discuta despre alte opțiuni disponibile.

Dacă intenţionezi să decontezi taxa de curs, în funcție de instituția unde lucrezi, te rugăm să ai în vedere faptul că facturile sunt emise doar la cerere, în termen de maximum 30 de zile de la data efectuării plății.

Te așteptăm cu plăcere la British Council!

Vezi și