Registering for a course

Primul pas pentru înscrierea la un curs de engleză British Council pentru prima dată este susținerea unui test de nivel gratuit (cu excepția copiiilor cu vârsta de 3 și 4 ani). Acest lucru implică realizarea unei programări, prin completarea unui formular online disponibil aici. În continuare, îți explicăm ce presupune testul de nivel în funcție de categoria de vârstă. 

Ce este testul de nivel?

Copiii cu vârsta de 3 și 4 ani (până pe 30 septembrie 2022) nu au nevoie de test de nivel pentru înscrierea la curs. Pentru această categorie de vârstă, părintele/tutorele va completa formularul de înscriere online selectând data disponibilă în calendar și ora 00:00.

Odată ce ai completat formularul, te vom contacta prin e-mail în 24 de ore (o zi lucrătoare) pentru a-ți oferi informații despre variantele de orar disponibile și despre finalizarea procesului de înscriere. 

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani (până pe 30 septembrie 2022) vor susține un interviu online cu unul dintre consultanții British Council. Pentru a programa un test de nivel, te rugăm să alegi o dată și oră convenabile pentru tine și copilul tău. Apoi, completează formularul cu datele tale de contact și datele personale ale copilului. Conform Politicii de Protecție a Copilului, nu putem accepta datele de contact ale copilului. Profesorul îți va comunica rezultatul testului de nivel pe loc, la finalul interviului, apoi vei fi contactat de un consultant British Council care îți va oferi toate detaliile necesare pentru înscrierea la curs. 

Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (până pe 30 septembrie 2022) vor susține un interviu online (15 min.) cu unul dintre profesorii British Counci și un test scris online (30 min.) care trebuie completat înainte de data interviului. Pentru a programa un test de nivel, te rugăm să completezi formularul cu datele tale de contact și datele personale ale copilului. Conform Politicii de Protecție a Copilului, nu putem accepta datele de contact ale copilului. Profesorul îți va comunica rezultatul testului de nivel pe loc, la finalul interviului, acesta fiind compus din punctajele obținute la ambele probe (test scris și interviu). Ulterior vei fi contactat de un consultant British Council care îți va oferi toate detaliile necesare pentru înscrierea la curs. 

Copiii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani (până pe 30 septembrie 2022) vor susține un test scris online care va dura 45 de minute. Testul trebuie completat până în ziua aleasă de pe site. Pentru a programa un test de nivel, te rugăm să selectezi o zi din calendar și ora 00:00, apoi să completezi formularul cu datele tale de contact și datele personale ale copilului. Conform Politicii de Protecție a Copilului, nu putem accepta datele de contact ale copilului. În urma testului de nivel te vom contacta prin e-mail în 24 de ore (o zi lucrătoare) pentru a-ți oferi informații despre variantele de orar disponibile și despre finalizarea procesului de înscriere.

Adulții vor susține un test de nivel scris online, urmat de o consultație telefonică / Zoom. În urma programării testului de nivel, vei primi toate detaliile despre desfășurarea acestuia într-un e-mail de confirmare.

Precizări suplimentare:

  • Nivelul stabilit în urma testului care precede înscrierea la curs este valabil timp de 6 luni pentru copii și adolescenți, respectiv 1 an pentru adulți.
  • Pentru a modifica/anula rezervarea, te rugăm să utilizezi link-ul din e-mailul de confirmare. 

Am nevoie de un test de nivel?

Înscrierea la curs este posibilă fără susținerea unui test de nivel, și se poate realiza contactându-ne, dacă tu sau copilul tău:

  • ai absolvit un curs la noi în ultimele 6 luni (copii), sau în ultimul an (adulți);
  • copilul se înscrie la categoria de vârstă de 3-4 ani, conform detaliilor de mai sus.

Ce se întâmplă după test?

În urma testului de nivel îți vom recomanda cursul care ți se potrivește și îți vom oferi detalii despre opțiunile de program disponibile pentru nivelul tău.

După alegerea cursului și a variantei de orar preferate este necesar să finalizezi procesul de înscriere prin achitarea taxei de curs. Pentru detalii privind plata, te rugăm să citești secțiunea de mai jos. 

Înscrierea se face pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de locurile disponibile.

Detalii de plată

Pentru a finaliza înscrierea și a confirma locul la curs în grupa aleasă, taxa de curs poate fi achitată astfel:

  • în numerar sau cu cardul bancar la sediul British Council
  • prin transfer bancar după ce îți rezervi un loc la cursul dorit

Dacă intenţionezi să decontezi taxa de curs, în funcție de instituția unde lucrezi, te rugăm să ai în vedere faptul că facturile sunt emise doar la cerere, în termen de maximum 30 de zile de la data efectuării plății.

Te așteptăm cu plăcere la British Council!

Vezi și