Date
vineri, 05 decembrie 2014 -
De 18:30 până 23:59
Locație
Biblioteca @British, București

Iubitorii de science fiction au un motiv în plus de bucurie în luna decembrie! Paul McAuley și Richard K. Morgan vin la biblioteca @British pentru o dezbatere literară în cadrul Festivalului Internațional de Literatură București. Împreună cu invitații noștri vom aduce o perspectivă inedită asupra literaturii SF, la care veți putea participa cu întrebări sau completări. 

Te așteptăm vineri, 5 decembrie 2014, începând cu ora 18:30, la biblioteca @British. De asemenea, dacă vrei să fii cât mai bine informat înainte de discuție sau vrei să afli mai multe după, găsești cărțile celor doi autori și în biblioteca noastră. Avem pentru voi volume precum Altered Carbon, Broken Angels și Market Forces ale autorului Richard K. Morgan, dar și Evening’s Empires și The Quiet War semnate de Paul McAuley. 

Vă așteptăm cu drag!

Despte autori

Paul McAuley

Paul McAuley este unul din cei mai prestigioși autori de hard science fiction, precum și unul dintre scriitorii care au redefinit sub-genul space opera. Printre temele recurente din opera sa se numără călătoriile în spațiu, realitățile paralele sau tehnologia avansată. Volumul său de debut, Four Hundred Million Stars (1998) i-a adus și primul premiu, Phillip K. Dick Award, urmat mai târziu de o serie de alte distincții, inclusiv prestigiosul Arthur C. Clarke Award pentru romanul Fairyland(1995). Romanul The Quiet War (Războiul liniștit) poate fi citit și în limba română în ediția apărută la editura Paladin.     

Richard K. Morgan

Autorul britanic Richard K. Morgan este cunoscut pentru romanele sale science-fiction, precum The Dark Defiles (roman în curs de apariție în limba română la editura Paladin), The Steel Remains, Woken Furies, Broken Angels sau Carbon modificat (ediție în limba română apărută la editura Tritonic). Lungile sale călătorii în Europa, America și Africa i-au influențat opera, fapt ce se reflectă în abilitatea autorului de a crea lumi incredibil de diverse. De meserie profesor de engleză, Morgan s-a dedicat literaturii în totalitate în momentul în care romanul Carbon modificat (2002) a devenit un best-seller. Drepturile pentru ecranizarea romanului au fost achiziționate de Warner Bros.