Undercloud. Festival de Teatru Independent de Orice
Date
sâmbătă, 06 septembrie 2014 -
De 11:00 până 23:59
Locație
Muzeul Țăranului Român, București

Publicul devine, din ce în ce mai mult, centrul producției teatrale. După modelul predominant al jocurilor pe calculator, publicul devine, de multe ori, din participant, protagonist. Există, de asemenea, nevoia, tot mai mare, de a spune povești, într-un mod diferit.

Atelierul va fi o introducere în unele dintre conceptele de bază ale teatrului participativ/interactiv. Va explora diferite moduri în care poate fi spusă o poveste, pornind de la premisa că publicul este format, mai degrabă, din spectatori activi, decât din observatori pasivi.
Atelierul va aborda câteva aspecte specifice ale producției în spații mai puțin obișnuite pentru un spectacol de teatru, modul în care această abordare specifică spațiului poate duce la noi feluri de a spune o poveste, precum și căutarea modalității potrivite de a crea o relație intimă cu membrii publicului. Participanții vor avea ocazia să afle, în ce măsură, aceste lucruri pot fi puse în aplicare în propria lor activitate.

Iată câteva dintre întrebările la care se va căuta răspuns în cadrul workshop-ului condus de Polina Kalinina – regizor, Actors Touring Company (Marea Britanie).

  • Care sunt limitele participării publicului?
  • Cum se construiește încrederea? Cum poate fi publicul convins să participe?
  • Cum trebuie să arate și cum se construiește un mediu propice participării?

Polina Kalinina s-a alăturat Actors Touring Company în iunie 2013. S-a născut la Krasnodar și a locuit în Rusia înainte de a studia engleza la Corpus Christi College Oxford. Neoficial, formarea ei regizorală a început la universitate, unde a început să monteze spectacole de teatru în spațiile unor capele sau pe terenuri de badminton (ca și în teatre adevărate!). Formarea ei a continuat, apoi, cu un masterat în teatru european la Edinburgh, o diplomă în regie la LAMDA și un an de practică la Orange Tree Theatre (Richmond, Marea Britanie). La Actors Touring Company a lucrat cu regizorul Ramin Gray. A colaborat cu Young Vic, Edinburgh Fringe și Royal Court. Polina a mai lucrat cu Sam Walters, Anthony Clark, Joseph Blatchley, Steven Jameson, Matt Poever, David Grindley și Lyndsey Turner. Printre proiectele sale viitoare se numără „Titus Andronicus“ și „Romeo și Julieta“ de Shakespeare.

Atelierul se va desfășura în limba engleză, fără traducere.

Numărul maxim de participanți: 20.

Cum te înscrii?

Dacă eşti interesat(ă) să participi, te rugăm să trimiți o scurtă biografie profesională (de preferință în limba engleză, nu mai mult de 150 de cuvinte) la adresa de e-mail: ihrin@yahoo.com – Irina Ionescu.

Festivalul de Teatru Independent de Orice - UNDERCLOUD prezintă şi premiază cele mai bune spectacole şi producții ale teatrelor independente din București și de peste hotare, inclusiv din Marea Britanie.

Vezi şi