Imagine cu o profesoară care ține o carte și textul "Dezvoltarea cadrelor didactice: Teacher Activity Groups în România", iar mai jos, mai mic "Livestream, 10 Feb, 09.30 - 10.30".
Date
miercuri, 10 februarie 2021 -
De 09:30 până 10:30
Locație
Online (British Council Romania Facebook)

Un model de dezvoltare profesională interactiv, care aduce comunitatea în prim plan și are un efect transformator asupra profesorilor și elevilor.

British Council Romania și Romanian-American Foundation te invită să urmărești un eveniment special online dedicat dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice, pornind de la experiența comunităților de practică “Teacher Activity Groups” (TAGs) din cadrul proiectului "English for the Community".

Urmărește livestream-ul evenimentului pe 10 februarie, de la ora 9.30, pe pagina de Facebook British Council Romania.

Impactul "Teacher Activity Groups" în România

În cadrul evenimentului, Simon Borg, consultant internațional specializat în formarea cadrelor didactice și cercetare în educație, va prezenta în premieră studiul de impact realizat pentru proiectul “English for the Community” – proiect în cadrul căruia modelul TAG a fost pilotat cu succes în România timp de trei ani, cu profesori din peste 100 de școli din mediul rural și mic-urban.

Studiile sale, atât din România cât și la nivel internațional, arată că TAG-urile au un impact puternic în creșterea motivației profesorilor și îmbunătățirea cunoștințelor și a tehnicilor de predare ale acestora – impact pozitiv de care s-au bucurat în România, până acum, atât cei 150 de profesori din program, cât și peste 20,000 de elevi cu care profesorii lucrează în comunitățile lor. 

Proiectul “English for the Community” a vizat profesorii de limba engleză, însă multe dintre concluzii, metode și instrumente sunt aplicabile pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice în general, indiferent de disciplina predată.

Te invităm să afli mai multe pe 10 februarie. Evenimentul se va desfășura în limbile română și engleză.

Vor vorbi în deschidere:

  • Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România
  • Nigel Bellingham, Directorul British Council România
  • Roxana Vitan, Directoarea Romanian-American Foundation
  • Ligia Deca, Consilier Prezidențial - Departamentul Educație și Cercetare

Prezentări:

  • 09.45 – 10.00 Experiența English for the Community (Alina Constantinescu, Project Manager, British Council)
  • 10.00 – 10.30 Continuous professional development through Teacher Activity Groups (Simon Borg, Consultant educațional)

English for the Community

Proiectul “English for the Community”* a fost organizat de British Council România în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) în perioada 2017-2020. O nouă etapă a proiectului se va derula în perioada 2021-2023.

Află mai multe despre proiect

*Acest program a fost finanțat parțial printr-un grant oferit de Romanian-American Foundation. Opiniile, rezultatele, concluziile sau recomandările exprimate în lucrările care vizează programul le aparțin autorilor, și nu reflectă neapărat poziția Romanian-American Foundation.