Dialoguri literare
Date
miercuri, 29 octombrie 2014 -
De 20:00 până 23:59
Locație
British Council - Biblioteca @British, Bucureşti

Biblioteca @British din București vă invită la Dialoguri literare, un eveniment dedicat literaturii și culturii deopotrivă. 

Miercuri, 29 octombrie, la ora 20:00, vă invităm să discutăm împreună atât despre importanța literaturii în sine, cât și despre semnificația acesteia ca liant cultural. Împreună cu cei trei invitați ai noștri, Fiona Sampson, Ioana Ieronim și Peter Salmon vom intra în universul unor romane și al unor poezii care poartă cititorul nu doar prin locuri cunoscute, ci și spre destinații noi. 

Pentru că vom avea alături trei autori de naționalități diferite, întreaga seară va sta sub semnul dialogului cultural. 

Cine sunt invitații noștri?

Fiona Sampson

Născută la Londa, Marea Britanie, Fiona Sampson este autoarea a numeroase volume de poezie și teorie literară. Educația sa muzicală, precum și experiența unui număr mare de concerte ca solist la vioară, au influențat întreaga sa operă. Astfel, volumele sale de poezii, printre care se numără The Distance Between Us (2005), Rough Music (2010) sau Coleshill (2013) sunt caracterizate de o muzicalitate aparte, descrisă de autoarea Ruth Padel ca având o “tonalitate controlată și delicată”.

Volumele Fionei Sampson, peste douăzeci la număr, au fost traduse în numeroase limbi și premiate cu distincții prestigioase, precum  Cholmondeley Award (2009) sau Zlaten Prsten for international writing (2003). 

Ioana Ieronim

Născută la Râșnov, Romania, Ioana Ieronim a crescut într-un mediu multicultural, bilingv, ce îi va influența mai târziu opera. Volumul său de poezie narativă, Triumful Paparudei (2000), a fost tradus în limbi de circulație internațională, precum engleză sau germană și nominalizat la prestigiosul premiu Sir Weidenfeld Prize, Oxford. Opera sa, ce mai cuprinde 10 volume de poezie, eseuri și teatru, se bucură de succes în numeroase țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Austria, Franța, Grecia, Germania, Rusia, Italia sau Spania.
A participat la nenumărate evenimente dedicate poeziei precum și la spectacole multimedia în Statele Unite ale Americii, România și Grecia și a fost directorul programului de poezie al Festivalului Internațional de Literatură organizat de Uniunea Scriitorilor Români (2002-2012). 

Peter Salmon

Peter Salmon este un autor australian care locuiește în prezent în Marea Britanie. Romanul său de debut, The Coffee Story (2011), a fost declarat Cartea Anului de publicația New Statesman. O colecție a articolelor semnate de Salmon a fost publicată sub numele de Uncorrected Proof (2005), având în centru universul editorial. A fost distins cu premiul Writer’s Awards de către Arts Council of England and Victoria.
În prezent, predă scriere creativă la Universitatea Cambridge și la Universitatea John Moores din Liverpool.