Festivalul Filmului European 2019
Date
De marți, 11 iunie 2019 - 18:00 până duminică, 30 iunie 2019 - 22:00

O nouă ediție a Festivalului Filmului European (FFE) are loc în București între 11 și 23 iunie. Peste 55 de filme de ficțiune (drame, comedii, biografii, thrillere, SF, fantastice, pentru copii), documentare și scurtmetraje noi sau clasice vor fi proiectate în cadrul festivalului, oferind o platformă de înțelegere a societății contemporane, dar și răspunsuri posibile la întrebarea „Încotro merge, de fapt, Europa?ˮ. După București, festivalul va merge la Chișinău, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș și Sibiu.

Ediția din București are loc între 11 și 23 iunie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema PRO, Cinemateca Eforie, Centrul Ceh, Goethe Institut // Pavilion 32, Institutul Balassi, Institutul Cervantes și Spațiul Public European. O parte dintre proiecții vor fi însoțite de întâlniri cu cineaști și actori, concerte, dezbateri, lansări de carte și alte evenimente speciale. În țară și dincolo de graniță, FFE se desfășoară la Chișinău (Cinematograful Odeon, 21-23 iunie), Râmnicu Vâlcea (Cinema Geo Saizescu, 21-23 iunie), Târgu Mureș (Cinematograful Arta, 21-23 iunie) și Sibiu (Centrul Cultural Ion Besoiu, 28-30 iunie).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European și al Uniunii Cineaștilor din Romania, sub egida EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele și institutele culturale ale ţărilor europene.

Henry V la FFE

Încheierea ediţiei de la Bucureşti de anul acesta a festivalului aduce o proiecţie specială a filmului Henry V (1989) în regia şi jocul lui Kenneth Branagh, pe 23 iunie, de la ora 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului, în cadrul galei de închidere. Proiecția va fi precedată de un moment muzical inspirat de suita Henric al V-lea de Patrick Boyle cu trupa EYOT (Serbia). Detalii aici

Vezi programul complet pe website-ul festivalului, la adresa de mai jos.