Date
luni, 23 aprilie 2018 -
De 15:00 până 16:30
Locație
Biblioteca British Council, Bucureşti

Grupul Editorial Art și British Council România au plăcerea de a vă invita la o întâlnire captivantă cu autorul trilogiei Furia Roșie, Pierce Brown, luni, 23 aprlie, ora 15:00, la Biblioteca British Council. 

Întâlnirea cu tânărul autor american de science-ficion se va desfășura în limba engleză și va fi moderată de Andreea Chebac (jurnalistă bookblog.ro, organizatoare Final Frontier). 

Participanții vor avea ocazia să afle detalii despre universul , să-i pună întrebări invitatului și să primească autografe la sfârșitul evenimentului.

>>Câștigă o carte cadou!<<

5 dintre cititorii care se vor înscrie, completând formularul din link-ul de mai jos, și vor fi prezenți la evenimentul de pe 23 aprilie vor primi, prin tragere la sorți, o carte cadou din partea Editurii Paladin.

Pentru înscrieri, completați formularul de înscriere.

Editura Paladin va pregăti și un stand de carte pentru tinerii cititori, cu prețuri speciale, ce va prezenta și volumele trilogiei Furia Roșie de Pierce Brown.

Vă așteptăm la întâlnirea cu unul dintre cei mai în vogă tineri autori de science-fiction din lume! 

Află mai multe despre autor

2014 

Publică volumul de debut Red Rising (Furia Roșie), scris în 2010 și respins de mai multe edituri, la grupul editorial Random House. Cartea se bucură de aprecieri internaționale, iar în următorii ani este tradusă în peste 25 de limbi. 

Romanul Red Rising ajunge pe locul 20 în lista de bestselleruri New York Times, obține premiul Goodreads pentru debut și premiul „El Templo de las Mil Puertas for Mejor novela extranjera perteneciente a saga”.

Drepturile de ecranizare sunt achiziționate de Universal Pictures, în urma unei licitații care a depășit 1 milion de dolari. 

 2015 

Apare a doua carte a trilogiei: Golden Son (Furia Aurie), locul 6 în lista de bestselleruri New York Times, premiul Goodreads pentru science-fiction.

Autorul începe să lucreze primele versiuni pentru scenariul filmului, ce urmează a fi regizat de Marc Foster.

2016 

Lansează Morning Star (Furia Dimineții), locul 1 în lista de bestselleruri New York Times și în lista de bestselleruri USA Today, premiul Goodreads pentru science-ficion.

Nominalizare la Premiul Promotheus pentru Golden Son (Furia Aurie). 

Apar primele două volume ale trilogiei, în limba română, Furia Roșie și Furia Aurie. Traducerea este semnată de Iulia Pomagă, iar cărțile sunt publicate sub imprintul Editura Paladin al Grupului Editorial Art.

2017

Pierce Brown semnează împreună cu Rik Hoskin scenariul seriei BD Red Rising: Sons of Ares, un prequel al trilogiei Furia Roșie, publicat de Dynamite Entertainment.

Volumul Morning Star (Furia Dimineții) este nominalizat la Premiul ITW Thriller, la categoria Best Young Adult Novel. 

Apare în limba română și ultimul volum al trilogiei, Furia Dimineții. Romanul este tradus de Iulia Pomagă și lansat de Editura Paladin la Târgul de carte Gaudeamus, fiind cea mai râvnită carte science-fiction a editurii la eveniment.

Invitat la discuții, prezentări, întâlniri cu fanii la cele mai importante evenimente Comic Con din Statele Unite ale Americii (San Diego, New York).

2018 

Apare Iron Gold,  primul roman dintr-o trilogie care continuă evenimentele din cărțile anterioare. Volumul este în pregătire la Editura Paladin, în traducerea Laurei Ciobanu, și va apărea în a doua jumătate a anului 2018. 

Pierce Brown vizitează România în perioada 23-16.04.2018, în turneul european de promovare a noii trilogii din universul Red Rising. 

„Pierce Brown a fost cel mai bine-păstrat secret al SF-ului. A reușit să creeze un univers inconfortabil de familiar, dominat de imperfecțiuni, temeri și promisiuni.” 

—Entertainment Weekly