Date
De vineri, 09 martie 2018 - 10:00 până duminică, 11 martie 2018 - 22:00

Tristan Sharps, unul dintre pionierii teatrului imersiv și fondatorul companiei de teatru dreamthinkspeak, cu peste 30 de site-performances premiate internațional, vine în România, invitat de POINT, cu sprijinul British Council, în perioada 9-11 martie 2018. 

Cele trei zile de conferințe, workshop-uri și networking, reunite sub programul FRACTAL, invită creatorii de conținut artistic să aprofundeze tehnicile unui tip de teatru rar pe scena românească: imersiv,”site-responsive”, dezvoltat în spații atipice: abatoare, fabrici, service-uri auto, crematorii, parcări etc.

Spectacolele dreamthinkspeak sunt considerate ”o călătorie fără hartă și fără simțul timpului, creații de natura visului, cinematice și uneori voyeuristice, fiindcă poți trage cu ochiul la întâmplări frenetice care se desfășoară în jurul tău.” (British Vogue)

Participanții la seria de evenimente FRACTAL cu Tristan Sharps vor înțelege matematica din spatele acestor "live performance masterpieces" (British Vogue) care au resetat standardele artei. ”Before I Sleep”, una din producțiile dreamthinkspeak, a depășit toate vânzările din istoria Brighton Festival și a avut peste 20.000 de spectatori.

Programul FRACTAL, alcătuit cu sprijinul criticului de teatru Cristina Modreanu:

  • 9 martie: conferința "The Beginning", o incursiuni în portofoliul directorului artistic Tristan Sharps, analizând cele mai apreciate producții ale sale. Intrare liberă, în limita a 100 de locuri și condiționată de înscrierea la acest link.
  • 10 și 11 martie: workshop-ul "Site and Space" va aprofunda informațiile prezentate în conferință, plonjând din zona de teorie în cea de practică, bazată pe exerciții, analiza spațiilor, teme cu feedback în timp real. Bilete aici.
  • 11 martie: seară de networking, într-o atmosferă lejeră, în care creatorii locali vor intra în dialog, schimb de resurse și consiliere one-to-one cu Tristan și vor putea broda împreună posibile parteneriate, dincolo de granițe. Intrare liberă, în limita a 100 de locuri și condiționată de înscrierea la acest link.