Filmul Shiraz de Franz Osten
Date
joi, 26 iulie 2018 -
De 21:30 până 23:30

Cine-concert Shiraz

Bucură-te de o nouă ediție a cineconcertului Shiraz (proiecţie film acompaniată live de muzica celor de la Foley'Ala) organizată pe 26 iulie la Festivalul de Film și Istorii din Râșnov

Shiraz” este o poveste puternică, bazată pe legenda romanțată a genezei celui mai frumos monument din lume închinat iubirii: Taj Mahal. Shiraz, fiul unui olar, este ca un frate pentru Selima, o fată cu origini nobile, salvată dintr-o ambuscadă în fragedă pruncie. În timp, Shiraz se îndrăgostește de Selima, iar când aceasta este răpită de sclavi și vândută prințului Khurram, Shiraz o urmează în Agra, unde își riscă viața pentru a o proteja. Selima este pusă în fața unei alegeri dificile: va accepta iubirea prințului sau se va întoarce la dragostea ei din copilărie?

Filmul Shiraz – A Romance of India (UK, Germ., India, 1928), în regia lui Franz Osten a fost restaurat de BFI / British Film Institute în anul 2017.

Formaţia Foley'Ala înseamnă:

  • Alin Zăbrăuțeanu – foley, electronics, live processing
  • Alexandra Andrieș – voce, electronics, percuţii
  • Maria Petrescu – oboi
  • Radu Rădescu – percuţii

invitată: Irina Margareta Nistor – Vocea Filmelor

Formaţia Foley'Ala este o trupă tânără, născută în anul 2013, ca o formulă ad-hoc de sound design & live scoring la proiecţii de filme mute acompaniate sonor. Primii doi membri din componenţa formaţiei sunt colegi în Fanfara Extraterestra şi Pœtrip, colective experimentale de muzică electronică improvizată, Alin Zăbrăuțeanu activează în formaţiile Jazzadezz, Omelette, Kepler not Kopernikus și Karpov not Kasparov, Alexandra Andrieș este un promiţător artist vizual, iar Maria Petrescu este un interpret experimentat al oboiului, cu specializare în muzica veche (România, Olanda). 

INTRAREA LIBERĂ