Link-uri utile pentru parinti - practica engleza acasa

Această pagină conține întrebări frecvente ale căror răspunsuri clarifică ce se întâmplă în timpul cursurilor noastre de limba engleză, precum și documente pe care le poți salva, cu obiectivele de învățare (learning aims) pentru nivelul copilului tău, și mai multe sugestii și link-uri pentru a-l ajuta pe copilul tău acasă cu studiul limbii engleze.

 

Cum pot să-mi pregătesc copilul pentru primele lecții de engleză?

E important ca cei mici să știe cum sunt clasele, pentru a se simți în siguranță și a se adapta mai bine la acest mediu nou. Pentru a îi pregăti, le poți spune că la British Council se vor juca în engleză, vor cânta și asculta povești, vor colora și vor face lucru manual, iar dacă lucrează bine și se comportă frumos, la sfârșitul lecției vor primi o bulină. 

  • Ascultăm când vorbește altcineva.
  • Ne jucăm frumos, fără violență.
  • Cerem voie înainte să ieșim din clasă.
  • Cerem frumos, spunem mulțumesc și te rog.
  • Ne așteptăm rândul, împărțim, dar respectăm lucrurile celorlalți.
  • Vorbim și ne purtăm frumos unul cu celălalt.

Unii copii sunt mai puțin independenți și tolerează mai puțin situațiile noi. Este posibil ca în prima lecție unii copii să plângă și să nu dorească să participe la oră. În acest caz, profesorul sau asistentul profesorului îl va încuraja pe copil să participe, pe tot parcursul lecției. Nu forțăm copiii să ia parte la lecții, dar asigurăm condițiile necesare pentru ca ei să se alăture atunci când se simt pregătiți. Nu acceptăm în sala de curs copii care plâng, deoarece acest lucru afectează mediul de clasă și îi agită pe ceilalți copii. În cazul în care copilul dumneavoastră refuză în mod constant să participe la lecții, profesorul va discuta cu părintele sau tutorele pentru a găsi o soluție împreună.

Ce se întamplă în timpul orei de engleză?

Orele diferă, în funcție de ce se face în ziua respectivă, dar în general structura este următoarea: 

  • În cerc, copiii își urează bun venit și vorbesc despre ei;
  • Copiii se joacă diverse jocuri folosind imagini, activități fizice, păpuși etc;
  • Se cântă cântece și se ascultă povești;
  • Se folosește tabla interactivă pentru jocuri, povești sau filmulețe;
  • Copiii colorează, fac lucru manual și proiecte;
  • La plecare, copiii iși spun în cerc la revedere, apoi primesc o bulină dacă au fost cuminți și au lucrat bine.

Ce trebuie să aducă la școală copilul meu?

Nimic. Avem aici tot ceea ce îi trebuie - lipici, culori, foarfeci etc. În plus, ca să poată să folosească aceste resurse, copilul trebuie să le ceară profesorului sau asistentului în limba engleză. 

Cum pot să-mi ajut copilul să exerseze acasă?

Este foarte important ca cel mic să exerseze engleza și în afara orelor de curs. Îl poți ajuta astfel:

  • Vorbiți despre ora de engleză: întreabă-l ce a făcut la oră, ce i-a plăcut, ce nu i-a plăcut și de ce.
  • Folosește resursele disponibile pe acest website pentru a exersa acasă cântecele și cuvintele. Roagă-l să te învețe mișcările pentru cântece.
  • Exersați acasă cuvintele și cântecele.  Rugați-i să vă arata mișcările pentru cântece. 
  • Întreabă-l despre poveștile de la clasă. Întreabă-l ce cuvinte își amintește în limba engleză.
  • Laudă-l când își amintește cuvinte sau cântece.
  • Folosește resursele de pe internet listate în documentul cu link-uri utile, prezent mai jos.
  • Folosește abonamentul la bibliotecă pentru a împrumuta cărți și DVD-uri.

Ce se întamplă dacă nu am făcut tema?

Nu e nici o problemă, o puteți aduce la lecția următoare. Copii nu sunt evaluați pe baza temelor făcute. Fișele de colorat li se dau pentru că, în general, le place să coloreze și îi ajută săîși dezvolte abilitățile motorii.

Cum este evaluat copilul meu?

Copiii sunt evaluați pe baza participării în clasă, activității din timpul orelor, limbajului și comportamentului. Fiecare din aceste aspecte este notat, iar la final de trimestru părinții primesc un raport scris privind progresul copilului. Puteți solicita feedback din partea profesorului și în timpul trimestrului. Părinții vor fi invitați să participe la ultima oră de curs, pentru a vedea cum lucrează copiii la clasă, precum și ce au învățat.

Cum putem recupera orele la care a lipsit?

Din cauza orarului, nu pot fi recuperate orele la care copilul a lipsit, deoarece toate grupele First Steps acoperă aceeași materie în același timp. Există un număr maxim de copii într-o clasă și nu putem permite altor copii să se alăture daca o grupă este plină. În plus, copilul tău s-ar putea simți incomfortabil într-un grup nou, cu colegi noi și cu alt profesor pentru doar o lecție. Informațiile sunt recapitulate în mod constant, așadar chiar și când copilul lipsește de la o lecție sau mai multe, poate să învețe cântecele și noțiunile de vocabular. Dacă vrei să afli ce s-a învățat când a lipsit, te rugăm să ne contactezi la contact@britishcouncil.ro și îți vom trimite informațiile și fișele de activități utilizate la clasă, dacă este cazul. De asemenea, puteți folosi resursele de pe acest site pentru a consolida ceea ce facem la clasă.

De ce nu sunt încărcate fișele pe acest microsite?

Profesorii au o selecție de fișe din care pot alege și selecteaza materialele cele mai potrivite pentru clasa lor. Dacă dorești o copie electronică a unei fișe anume, te rugăm să ne contactezi la contact@britishcouncil.ro și ți-o vom trimite prin email, dacă este posibil.

De ce nu folosesc copiii manuale?

Pentru că studenții sunt foarte mici, procesul de învățare trebuie să fie mai flexibil. Copiii la această vârstă învață mai bine prin jocuri, cântece, povești și lucru manual, așadar accentul se pune pe astfel de activități. Un manual nu este esențial la această vârstă și, având flexibilitatea de a alege fișele de lucru potrivite fiecărui grup, profesorul poate adresa mai bine nevoile de învățare ale copiilor.

De ce sunt încărcate cântecele și poveștile pe microsite numai după ce sunt parcurse la clasă?

Dorim ca elevii să fie expuși la acestea mai întâi la clasă, într-un mod comunicativ, deci înregistrările și fișele pentru părinți nu sunt publicate până la finalul capitolului pentru ca cei mici să nu fie expuși accidental la noțiuni de limbaj pe care încă nu le-au întâlnit la ore.

Cum primesc feedback despre copilul meu?

Vei primi un raport la finalul trimestrului. Dacă dorești feedback în timpul trimestrului, ne poți scrie la adresa contact@britishcouncil.ro  pentru solicita feedback din partea profesorului sau pentru a stabili o întâlnire cu acesta, la o oră convenabilă pentru ambele părți. Poți încerca să discuți cu profesorul și înainte sau după ora de curs, dar te rugăm să ții cont că timpul acestuia poate fi limitat.

Care este rolul asistentului?

Grupele noastre pentru copii au un asistent pentru ca cei mici să fie monitorizați și asistați în procesul de învățare în permanență. Rolul asistenților este de a ajuta copiii și profesorii cu tot ce au nevoie la clasă, de la însoțirea copiilor la toaletă și până la monitorizarea activităților din lecție. Asistenții facilitează și comunicarea cu părinții și tutorii, dacă aceștia nu vorbesc limba engleză.