Află mai jos răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copilului tău în anul academic 2023 - 2024.

Care este calendarul anului academic 2023 - 2024?

Cursurile de limba engleză din anul academic 2023 - 2024 se vor desfășura în perioada 18 septembrie 2023 - 15 iunie 2024. Anul academic 2023 - 2024 se va desfășura continuu, și nu pe semestre ca în trecut. Vom reveni cu informații în cel mai scurt timp, așa că văp rugăm sa verificați această pagină după 1 iunie 2023.

În cadrul acestui an academic sunt incluse următoarele vacanțe*:

 • 30 octombrie – 3 noiembrie (Parent’s Week 1)
 • 30 noiembrie - 1 Decembrie (bank holiday)
 • 22 decembrie - 6 ianuarie (vacanța de iarnă)
 • 19 - 24 februarie (vacanță școlară)
 • 22 – 27 aprilie (Parent’s Week 2)
 • 29 aprilie – 7 mai (vacanța de Paști)

*Ne rezervăm dreptul de a modifica aceste perioade în funcție de eventualele schimbări ulterioare din sistemul de învățământ de stat și necesitățile academice ale centrului nostru.

Care este programul cursurilor?

Poți verifica opțiunile de orar disponibile pentru nivelul copilului tău direct în platforma de reînscriere. Tot acolo vei găsi și situația locurilor, în timp real. Detaliile despre cum poți accesa platforma ți-au fost trimise pe e-mail. 

Între timp, poți verifica aici opțiunile de orar pentru fiecare nivel.

Cum se desfășoară cursurile de limba engleză?

În anul academic 2023 - 2024 vom oferi atât cursuri față-în-față, la sediile British Council din București, cât și cursuri online. Astfel, la momentul înscrierii, vei putea alege forma de predare pe care o preferi pentru copilul tău. 

Pentru nivelul Learning Time with Timmy 1 oferim exclusiv cursuri față-în-față.

Care sunt nivelurile cursurilor de limba engleză pe care le oferiți?

Ne propunem să le oferim cursanților un program de învățare a limbii engleze bine structurat, astfel încât fiecare dintre ei să își atingă potențialul maxim într-un mediu stimulant, productiv și sigur. Poți găsi detalii complete despre cum funcționează nivelurile noastre pentru copii și adolescenți.

Care este taxa de înscriere?

Taxa de înscriere depinde de nivelul recomandat pentru copilul tău. Taxa de înscriere poate fi achitată în tranșe, conform detaliilor de pe pagina de înscriere.

Ce reduceri sunt disponibile?

Reducere pentru famiie

Oferim o reducere de 100 lei pentru al doilea copil (frate / soră), înscris la un curs în același an academic. Reducerea se va acorda la plata ultimei tranșe.

 Reducere pentru loialitate

 • 300 lei pentru cursanții care se reînscriu la Learning Time with Timmy și Primary Infants 1&2
 • 400 lei pentru cusanții care se reînscriu la Primary Infants 3, Primary Plus, Secondary Plus și Upper Secondary Plus

Cum pot face înscrierea copilului meu?

Poți rezerva un loc pentru copilul tău în noul an școlar direct prin portalul de reînscriere, și poți face plata online, cu cardul. 

Alternativ, poți face rezervarea locului și la contact@britishcouncil.ro sau telefonic la 021 307 9600 (09:00-17:00, luni-vineri), menționând numele copilului, numărul său de cursant și opțiunea de orar preferată, dintre cele disponibile. Vei putea achita ulterior prin transfer bancar sau la sediul nostru principal din București - vom include toate detaliile despre plată în confirmarea rezervării. 

Pot primi o factură pentru taxa achitată?

Desigur, emitem facturi la cerere. Pentru a emite o factură, te rugăm să ne scrii la contact@britishcouncil.ro, cu detalii despre numele copilului tău și numărul său de cursant, precum și cu detaliile de facturare.

Este posibil un transfer la o altă variantă de orar, după ce am efectuat înscrierea?

Sigur, putem efectua transferuri la alte variante de orar, în funcție de disponibilitatea locurilor la momentul solicitării.

În cazul în care dorești un transfer, te rugăm să ne scrii la contact@britishcouncil.ro, sau să ne suni la 021 307 96 00 (09.00-17.00, luni-vineri), menționând numele copilului, numărul său de cursant și opțiunea de orar la care dorești transferul. Acesta va fi confirmat în limita locurilor.

Care este numărul maxim de locuri într-o grupă?

Numărul de locuri depinde de nivelul la care este înscris copilul tău, precum și de forma de predare, la sediu sau online.

Astfel, pentru cursurile de la sediu, numărul de locuri într-o grupă este:

 • Learning Time with Timmy 1 - 10
 • Learning Time with Timmy  2&3 - 12
 • Primary Infants - 14
 • Primary Plus, Lower și Upper Secondary - 16

Pentru cursurile online numărul maxim de locuri într-o grupă este 12, indiferent de nivel.

Care este suportul de curs?

Suportul de curs pentru Primary Infants, Primary Plus, Lower Secondary și Upper Secondary este asigurat de către British Council și este inclus în taxa de curs*. Copiii vor primi suportul de curs în clasă, la începutul semestrului. Dacă ai optat pentru un curs care se desfășoară online, îl vei putea ridica de la sediul nostru din Calea Dorobanților nr. 14.

Copiii înscriși la nivelurile Upper Secondary C2, Primary Infants și Primary Plus Foundation vor avea ca suport de curs un manual, care se cumpără separat de la librăria Fischer. Vei primi detalii despre acesta înainte de începerea anului academic. 

Vor rămâne cursurile față în față pe tot parcusul anului academic ?

Ne dorim să menținem predarea cursurilor cu prezență fizică pe tot parcursul anului academic. Totuși, în cazul în care apar noi reglementări care fac necesară trecerea cursurilor în format online, îți promitem că:

 • dacă va fi necesar să închidem centrul nostru conform unor noi prevederi guvernamentale, îți garantăm că orele copilului tău vor continua online
 • cursurile online vor include același număr de ore ca în cazul celor față-în-față
 • vom face toate eforturile pentru a ne asigura că orele online se vor desfășura cu același profesor, aceiași colegi și la aceleași ore

Vezi și