By British Council Romania

09 ianuarie 2018 - 10:18

Teaching Assistant

Dacă te interesează o carieră în domeniul educational sau îți place să lucrezi cu cei mici, poți încerca un internship la British Council ca Teaching Assistant – Asistent Profesor.  

Rolul unui asistent este acela de a ajuta profesorul și copiii în clasă, pentru ca ora și procesul de învățare să se desfășoare în cele mai bune condiții. Nu este un rol pasiv, deci nu te aștepta să stai pe scaun și să iei notițe. Deși nu vei contribui la planificarea lecției și a activităților și nici nu vei preda efectiv, vei interacționa cu copiii, vei verifica temele, îi vei monitoriza în timpul activităților și vei da feedback. De asemenea, vei demonstra activități împreună cu profesorul, pentru ca studenții să înțeleagă ce trebuie să facă, vei ajuta cu distribuirea materialelor pentru clasă, vei supraveghea copiii când părăsesc sală de curs (de exemplu, pentru a merge să bea apa) și dacă este necesar, vei traduce când profesorul și părinții discută. 

Asistenții lucrează cu copii între 3 și 10 ani. Toți cursanții sunt plasați în grupe în funcție de vârstă și nivelul de limba engleză, astfel încât poți vedea foarte ușor diferențele de predare și învățare la diferite vârste și abilități lingvistice. Prin interacțiunea cu studenții vei înțelege mai bine cum învață aceștia și care sunt caracterisiticile diferitelor grupe de vârstă. Observând profesorul la clasă, vei înțelege mai bine practicile de predare comunicativă, ceea ce te va ajută dacă  intenționezi să lucrezi cu copii sau în domeniul educațional. 

Tot ce trebuie să știi pentru a-ți sprijini copilul în învățarea limbii engleze
Obține manualul

Programul este flexibil, iar mediul de lucru este multicultural, deci îți vei exersa abilitățile de limbă engleză și îți poți dezvoltă abilitățile de comunicare și relaționare. 

Toți asistenții trec printr-o sesiune de pregătire introductivă, care include și reguli de protecția copilului, precum și sănătate și securitatea muncii, iar ulterior au posibilitatea de a face cursuri online oferite de British Council, dacă doresc. În plus, asistenții primesc abonamente gratuite la biblioteca British Council. 

Ocazional, asistenții pot fi invitați să lucreze cu echipa centrului în alte activități administrative sau la evenimente  precum târgul de iarnă sau picnicul pentru cursanți organizat în vară, ceea ce le poate da ocazia să vadă cum funtioneaza un centru de limbi străine sau cum se organizează un eveniment. 

Acest internship este o oportunitate excelentă de învățare, așa că dacă ești o persoană entuziastă și dedicată care lucreză cu plăcere cu cei mici, dacă ai bune abilități de comunicare, înveti repede și ai un nivel de limbă engleză C1 sau C2, dă-ne de veste!

Află mai multe detalii și despre cum te poți înscrie pe pagina de cariere.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile British Council România, abonează-te la newsletter-ul  nostru!