FAQs Primary Plus / Secondary Plus Virtual

În contextul suspendării temporare a cursurilor de la sediul și locațiile noastre, am dezvoltat Clasa Virtuală, un program disponibil pentru cursanții înscriși în programele Primary Plus, Lower și Upper Secondary, oferindu-le posibilitatea de a continua să învețe engleza la aceleași standarde. Lecțiile desfășurate în format virtual pun accentul pe activități menite să dezvolte aceleași aptitudini și să asigure același progres ca în sala de curs.

Descoperă mai jos răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind migrarea lecțiilor Primary Plus / Lower Secondary / Upper Secondary în clasa virtuală.

Ce înseamnă Primary / Secondary Plus Virtual?

Folosind platforma special creată English Online, Primary / Secondary Plus Virtual este programul gândit de experții British Council pentru a-i oferi copilului tău posibilitatea de a continua să învețe limba engleză, conform cursurilor clasice Primary / Secondary Plus. Astfel, Primary / Secondary Plus Virtual presupune un curs virtual interactiv cu două ședințe de 60 de minute pe săptămână, și ale cărui lecții sunt însoțite de materiale pentru studiu individual, acasă. 

Copilul tău se va alătura unei grupe de maximum doisprezece cursanți aflați la același nivel de studiu, sub coordonarea unui profesor British Council. Clasa Virtuală pentru cursurile Primary / Secondary Plus include activități de lucru în echipă și diferite exerciții interactive. Cursanții vor putea accesa online materiale de pregătire care preced lecția virtuală, iar profesorul va propune, la finalul acesteia, alte activități, în completarea cursului. 

Cum este cursul Primary/ Secondary Plus Virtual diferit de o clasă obișnuită față în față?

English Online folosește online cea mai recentă versiune a cursului Primary / Secondary Plus pe care copilul tău îl folosește din septembrie anul trecut. Online, cursanții explorează aceleași subiecte din viața reală ca în revistele lor, învață structuri lingvistice noi, lucrează împreună și își folosesc creativitatea pentru a finaliza o serie de sarcini.

O lecție online live este foarte similară cu o lecție dintr-o clasă în care cursanții ar fi prezenți fizic. Totuși, activitățile pe care copiii le fac singuri înainte și după aceasta sunt o parte cheie a unei lecții online Primary / Secondary Plus Online. Aceste activități de studiu individual fac parte dintr-o abordare a învățării combinate - în care studiul online independent se îmbină cu predarea la clasă.

Cum se măsoară progresul în învățare?

O altă caracteristică specială a platformei English Online este aceea că permite elevilor, profesorilor și părinților să urmărească progresul învățării. Studenții primesc feedback instantaneu cu privire la activitățile de studiu individual pe care le finalizează, iar tabloul de bord personal al studentului le permite acestora, profesorului și părinților lor să vadă cât de mult au lucrat și cât au progresat. Este motivant pentru copii să-și vadă și să își măsoare progresul astfel, și împreună veți putea să sărbătoriți succesul lor și să reflectați asupra aspectelor care se pot îmbunătăți. 

Copilul meu nu poate participa la Clasa Virtuală – ce se întâmplă în acest caz?

Dacă problema este ora cursului, te rugăm să ne scrii și vom încerca să găsim o alternativă care să fie convenabilă pentru copilul tău. 

În caz contrar, îți putem oferi o notă de credit valabilă timp de un an și care corespunde numărului de lecții la care copilul tău nu va mai participa în acest semestru. Acest credit poate fi folosit fie pentru un curs de vară, fie ca parte din prima tranșă aferentă semestrului I din anul academic care începe în septembrie. 

Cum veți calcula numărul de lecții pierdute?

Ne vom strădui să recuperăm, pe cât posibil, lecțiile care nu au loc în această perioadă. Dacă nu le vom recupera, la finalul semestrului în curs vom calcula numărul de lecții care nu au avut loc și pentru care ai plătit, iar suma aferentă va fi creditată în contul de cursant al copilului tău. Acest credit va putea fi folosit fie pentru un curs în vară, fie pentru a acoperi prima tranșă din anul academc care începe în septembrie. 

Voucher-ul COVID este oferit numai cursanților care încheie anul academic în luna iulie și care au plătit ultima tranșă până la data de 29 aprilie, conform comunicării prealabile. 

Încă nu m-am hotărât în privința cursurilor din toamnă. Mi se poate returna suma plătită?

Desigur. Îți putem rambursa suma pe care ți-o datorăm, mai puțin taxa administrativă, conform politicii noastre de retragere (am redus taxa administrativă care se reține de la 400 la 200 RON).

Dacă vrei să ți se returneze suma plătită, te rugăm să ne scrii la contact@britishcouncil.ro, menționând numele și numărul de cursant.  

Vor avea loc cursuri de limba engleză pe 1 Mai?

Vineri, 1 Mai nu vor avea loc cursuri de limba engleză.

Când vor fi reluate cursurile la sediul și locațiile British Council?

Vom reveni la formatul fizic al desfășurării cursurilor noastre de îndată ce autoritățile naționale permit acest lucru. Între timp, sperăm ca fiecare cursant să se bucure de posibilitatea de a continua să învețe limba engleză în formatul de Clasă Virtuală, alături de profesorul său de la British Council. 

N-ai găsit răspuns la întrebarea ta? Contactează-ne la contact@britishcouncil.ro sau scrie-ne pe Facebook și te ajutăm cu drag.