Condiții de înscriere și desfășurare a cursului

Înscrierea se face pe principiul primul venit-primul servit. Locul la cursul recomandat este garantat în momentul achitării taxei de curs și în limita locurilor disponibile. Locurile sunt limitate. 

Taxa de curs nu include costul manualelor.

Numărul maxim de cursanți într-o grupă este de:

 • 16 la cursurile pentru adulți și cursurile pentru copii (8 ani* – clasa a XII-a);
 • 14 la cursurile pentru copii cu vârste între 6 și 7 ani*;
 • 12 la cursurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani*;

Ședințele de la care se absentează nu pot fi recuperate. Cursanții nu vor fi eligibili pentru returnarea sumei aferente lecțiilor de la care au absentat.

Fiecare cursant beneficiază de un abonament gratuit la bibliotecă. Abonamentul trebuie activat în timpul sesiunii de curs.

Toți cursanții noștri pot beneficia de un discount de 10% când se înscriu la un examen Cambridge (FCE, CAE, CPE, BEC Higher, ILEC) în cel mult 3 luni de la finalizarea cursului. 

Din când în când, te vom contacta cu informații importante despre serviciile și evenimentele oferite de Centrul de Limba Engleză (informații despre cursuri, perioade de înscriere etc.) 

În cazul schimbării detaliilor de contact, te rugăm să informezi Echipa de Relații cu Clienții.

Vârstă împlinită până la începutul anului academic.

Politica de retrageri și note de credit - cursuri pentru adulți

Dacă dorești să te retragi de la curs, datorită unor situaţii imprevizibile, se aplică următoarele reguli: 

 • Dacă anunţi Echipa de Relaţii cu Clienţii, în scris, cu minim 24 de ore înainte de prima lecţie, îți vom restitui taxa de curs plătită, mai puţin o taxă administrativă de 150 lei. 
 • Dacă anunţi Echipa de Relaţii cu Clienţii, în scris, în primele 3 săptămâni** ale sesiunii de curs, vei primi o notă de credit*** sau îți vom restitui suma plătită minus contravaloarea orelor predate**** şi taxa administrativă de 150 lei. 
 • Începând cu a patra săptămână de curs nu se mai acceptă cereri de retragere. 

În cazuri excepţionale (de exemplu, probleme grave de sănătate), poţi adresa o cerere de retragere Directorului Centrului de Limba Engleză. Cererea trebuie însoţită de documentaţia corespunzătoare. Directorul va analiza fiecare caz în parte. Decizia Directorului este finală. 

British Council își rezervă dreptul de a închide grupe cu mai puțin de opt cursanți. În cazul în care nu te putem transfera la un curs potrivit, British Council îți va returna suma plătită integral, fără a oferi dobândă sau alte compensații.

Te rugăm să ai în vedere că nu restituim taxele pentru manuale. 

* În situația achitării unui avans și nefinalizării înscrierii prin achitarea diferenței de taxă, înscrierea va fi anulată, iar avansul nu va fi restituit.

** Pentru sesiunile intensive de vară este necesar să anunţi Echipa de Relaţii cu Clienţii în primele 3 zile ale sesiunii. 

*** Nota de credit este un document financiar nefiscal ce atestă suma pe care o poţi folosi pentru cursuri de limba engleză la British Council în următoarele două sesiuni. 

**** Cererea de retragere trebuie depusă cu cel puţin 24 de ore înainte de următoarea şedinţă de curs.

Politica de retrageri și note de credit - cursuri pentru copii

Dacă dorești să te retragi de la curs, datorită unor situaţii imprevizibile, se aplică următoarele reguli: 

 • Dacă anunţi Echipa de Relaţii cu Clienţii, în scris, cu minim 24 de ore înainte de prima lecţie, îți vom restitui taxa de curs plătită, mai puţin o taxă administrativă de 150 RON. 
 • Dacă anunţi Echipa de Relaţii cu Clienţii, în scris, în primele 3 săptămâni* ale sesiunii de curs, vei primi o notă de credit** sau îți vom restitui suma plătită minus contravaloarea orelor predate*** şi taxa administrativă de 150 RON. 
 • Începând cu a patra săptămână de curs nu se mai acceptă cereri de retragere. 

În cazul neachitării taxei de curs conform termenelor de plată, înscrierea va fi anulată fără nici un preaviz.

În cazuri excepţionale (de exemplu, probleme grave de sănătate), poţi adresa o cerere de retragere Directorului Centrului de Limba Engleză. Cererea trebuie însoţită de documentaţia corespunzătoare. Directorul va analiza fiecare caz în parte. Decizia Directorului este finală. 

British Council își rezervă dreptul de a închide grupe cu mai puțin de opt cursanți. În cazul în care nu te putem transfera la un curs potrivit, British Council îți va returna suma plătită integral, fără a oferi dobândă sau alte compensații.

Te rugăm să ai în vedere că nu restituim taxele pentru manuale. 

* Pentru sesiunile intensive de vară este necesar să anunţi Echipa de Relaţii cu Clienţii înainte de începerea sesiunii de curs.

** Nota de credit este un document financiar nefiscal ce atestă suma pe care o poţi folosi pentru cursuri de limba engleză la British Council în următoarea sesiune. 

*** Cererea de retragere trebuie depusă cu cel puţin 24 de ore înainte de următoarea şedinţă de curs.

Politica de protecție a copilului /Obligațiile părinților sau ale tutorelui legal

Considerăm ca avem o responsabilitate față de copiii care participă la cursurile noastre, inclusiv datoria de a-i proteja de diverse tipuri de abuzuri. Realizăm acest lucru prin respectarea legilor din Marea Britanie pentru protecția copiilor, a legislației în domeniu din țările în care operăm, precum și prin aderarea la Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor din 1989. 

În conformitate cu politica noastră de protecție a copilului, ne așteptăm ca toți copiii între 3 ani și clasa a IV-a să fie preluați de la sediul nostru la finalul orei de curs de către familie/persoana desemnată, cu vârsta de peste 14 ani. Considerăm că adolescenții între clasa a V-a și clasa a XII-a au permisiunea de a pleca de la curs neînsoțiți.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru copiii nesupravegheați aflați în incinta British Council în afara orelor de curs.

Igiena personală

Ne așteptăm ca toți cursanții noștri copii să poată merge neînsoțiți la baie.

În situația în care copilul tău are nevoie de ajutor cu igiena personală, te rugăm să rămâi în cea ma apropiată sală de așteptare pe tot parcursul lecției, pentru a-i oferi sprijinul necesar. Îți mulțumim pentru înțelegere.

Notă privind protecția datelor

Conform cerințelor Actului privind Protecția Datelor din Marea Britanie, 1998*, British Council are obligația legală de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, orice date personale pe care ni le furnizezi despre tine sau copilul tău. Pentru datele completate pe fișa de înscriere, scopul colectării este:

 • de a păstra o evidență a cursanților noștri, din punct de vedere academic și educațional;
 • de a păstra o evidența financiară corectă;
 • de a putea să ținem cont de eventualele cerințe speciale ale cursanților noștri;
 • de a oferi o evidență a rezultatelor academice sponsorilor cursanților noștri, dacă este cazul.

Prin înscrierea la curs îți dai acordul ca British Council să colecteze și să proceseze aceste informații pentru scopurile precizate mai sus, care pot implica transferul datelor tale către alte centre British Council.

* O copie a politicii de protecție a datelor este disponibilă la cerere. Pentru acest document sau alte întrebări legate de protecția datelor, te rugăm să contactezi coordonatorul pentru probleme de protecția datelor la adresa: 10 Spring Gardens, London, SW1A 2BN, sau prin e-mail la: data.protection@britishcouncil.org

Obiecte pierdute

British Council nu este responsabil pentru obiectele personale lăsate nesupravegheate. Așadar, recomandarea noastră este să ai grijă de bunurile tale în permanență.

De asemenea, sfatul nostru pentru părinți este să nu îi încurajeze pe copii să vină la lecții cu obiecte de valoare (telefoane mobile, tablete, laptop-uri, etc.).