English courses terms and conditions

Informații utile referitoare la politicile noastre legate de retragerile de la curs, anulării și protecția datelor.

Termene și condiții cursuri pentru copii

Condiții de înscriere și desfășurare a cursului

Înscrierea se face pe principiul primul venit-primul servit. Locul este garantat în momentul achitării taxei de curs și în limita locurilor disponibile. 

Locurile sunt limitate. Numărul maxim de cursanți într-o grupă este:

La sediu:

 • 16 la cursurile de copii cu vârste între 8 ani* – clasa a XII-a;
 • 14 la cursurile de copii cu vârste între 6 și 7 ani*;
 • 12 la cursurile de copiii cu vârste cuprinse între  4 și 5 ani*;
 • 10 la cursurile de copii cu vârsta de 3 ani*

Online:

 • 12 la cursurile de copii cu predare online, pentru toate grupele de vârstă

* Vârstă împlinită până la începutul anului academic

Ne rezervăm dreptul de a schimba numărul de cursanți dintr-o clasă în acord cu reglementările locale sau regionale sau datorită unor situații speciale

Unii dintre cursanții Upper Secondary pot avea vârsta de 18 sau 19 ani.

Ne rezervăm dreptul de a schimba orele și zilele cursurilor noastre în caz de forță majoră.

Ne rezervăm dreptul de a trece de la predare față-în-față la predare virtuală în acord cu reglementările locale și restricțiile impuse de circumstanțe locale sau regionale.

Ne rezervăm dreptul de a schimba oferta de cursuri(durata, zilele și orele cursului, profesorul) dacă vom trece la predarea virtuală, dar vom face tot ce este posibil să asigurăm continuarea cursurilor online cu același număr de ore, cu același profesor și de la aceeași oră.

Ședințele de la care se absentează nu pot fi recuperate. Cursanții nu vor fi eligibili pentru returnarea sumei aferente lecțiilor de la care au absentat.

Toți cursanții noștri pot beneficia de un discount de 10% când se înscriu la un examen Cambridge în cel mult 12 luni de la finalizarea cursului (excepție examene YLE și IELTS)

Politica de retrageri cursuri pentru copii

Dacă doriţi să vă retrageţi de la curs din cauza unor situaţii imprevizibile, se aplică următoarele reguli:

- Dacă cursul a fost achitat integral: retragerea poate fi solicitată oricând pe parcursul anului academic, în scris, cu minim 24 de ore înainte de următoarea lecţie la care copilul nu va participa. Se va reține o taxă administrativă de 400 lei din suma achitată și contravaloarea lecțiilor predate, iar restul sumei vi se va returna.

- Dacă cursul a fost achitat în tranșe: retragerea poate fi solicitată doar în primele 14 zile calendaristice de la prima ședință*, în scris, cu minim 24 de ore înainte de următoarea lecţie la care copilul nu va participa. Se va reține o taxă administrativă de 400 lei din suma achitată și contravaloarea lecțiilor predate, iar restul sumei vi se va returna.

În cazul în care trec cele 14 zile calendaristice, retragerea nu mai poate fi solicitată.

În cazuri excepţionale (ex. probleme grave de sănătate), puteţi adresa o cerere de retragere Directorului British Council. Cererea trebuie însoţită de documentaţia corespunzătoare. Directorul va analiza fiecare caz. Decizia Directorului este finală.

British Council își rezervă dreptul de a închide grupe cu mai puțin de opt cursanți. În cazul în care nu vă putem transfera la un curs potrivit, British Council vă va returna suma plătită integral, fără a oferi dobândă sau alte compensații.

În situația achitării unui avans și nefinalizării înscrierii prin achitarea diferenței de taxă, înscrierea va fi anulată, iar avansul nu va fi restituit.

Vă rugăm să aveţi în vedere că nu restituim taxele pentru materialele de curs.

*Prima ședință reprezintă prima lecție care va avea loc după confirmarea înscrierii la curs, nu prima ședință la care participă cursantul (lecțiile la care cursanții absentează sunt considerate ședințe predate).

Termene și condiții cursuri copii - Politica de protecție a copilului

 Politica de protecție a copilului / Obligațiile părinților sau ale tutorelui legal

Considerăm ca avem o responsabilitate față de copiii care participă la cursurile noastre, inclusiv datoria de a-i proteja de diverse tipuri de abuzuri. Realizăm acest lucru prin respectarea legilor din Marea Britanie pentru protecția copiilor, a legislației în domeniu din țările în care operăm, precum și prin aderarea la Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor din 1989. 

În conformitate cu politica noastră de protecție a copilului, solicităm ca toți copiii între 3 ani și 11 ani să fie preluați de la curs la finalul sedintei de curs de către un adult. În acord cu Termenele și condițiile noastre, vă dați acordul ca adolescenții peste 11 ani să plece de la curs neînsoțiți.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru copiii nesupravegheați aflați în incinta British Council în afara orelor de curs.

Igiena personală

Ne așteptăm ca toți cursanții noștri copii să poată merge neînsoțiți la baie.

În situația în care copilul tău are nevoie de ajutor cu igiena personală, te rugăm să rămâi la sediul nostru, în apropierea sălii de curs, pe tot parcursul lecției, pentru a-i oferi sprijinul necesar. Îți mulțumim pentru înțelegere.

Termenele și condițiile prezente sunt valabile pentru toate cursurile British Council pentru copii, livrate fie în format față-în-față la sediile noastre, fie în format virtual, prin intermediul tuturor sistemelor agreate de British Council.

Termene și condiții cursuri pentru adulți

MyClass

Programarea cursurilor

MyClass Flexible

Cursanții se angajează să își programeze cursurile înainte de a participa (în funcție de disponibilitate), prin sistemul de rezervare online sau prin aplicația mobilă (iOS sau Android). Programarea unei ședințe de curs nu se poate face după începerea acesteia. Cursanții sunt responsabili de planificarea și rezervarea din timp a ședințelor de curs dorite conform numărului de credite și validitatea pachetului achiziționat. Cursanții pot anula rezervările ședințelor de curs prin intermediul sistemului de rezervare online sau al aplicației mobile cu până la 24 de ore înainte de începerea cursului, fără a pierde creditul (creditele) corespunzător. În caz de anulare cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea cursului, creditul nu va fi rambursat. În cazul cursurilor virtuale, nu se va realiza rambursarea creditelor din cauza dificultăților tehnice care nu țin de British Council. Cursanții sunt responsabili de utilizarea tuturor creditelor lor în limita valabilității pachetului de curs achiziționat. Cursanții pot achiziționa o extensie a valabilităţii cursului (extindere a perioadei pachetului achiziționat), prin efectuarea unei plăți suplimentare, care le permite să finalizeze utilizarea creditelor lor. Achiziționarea prelungirii de timp trebuie să se facă în perioada de valabilitate a pachetului de cursuri curent. La alegerea pachetului myClass, cursanții vor fi luat în considerare eventualele absențe care ar putea afecta programarea creditelor achiziționate, precum sărbătorile legale. Perioada cumulată a extensiilor nu poate depăși niciodată numărul de luni din pachetul de lecții achiziționat.

 

MyClass Modular

Cursurile vor fi programate în platforma MyClass înainte de începutul cursului conform modulului achiziționat de cursant. Dacă un cursant lipsește de la o lecție, nu va putea recupera aceea ședință, iar suma aferentă acesteia nu îi va fi rambursată.

 

Non-MyClass:

 • Cursuri de pregătire pentru examene: IELTS, Cambridge C1 Advanced
 • Engleză Foundation și Elementary
 • Engleză pentru afaceri 
 • Engleză juridică

vă rugăm să accesați documentul de aici.

Pentru condițiile de înscriere și desfășurare a cursurilor MyClass, engleză generală de la nivel Elementary la nivel Advanced, vă rugăm să accesați documentul de aici.

Informații despre serviciile și evenimentele British Council

Din când în când, te vom contacta cu informații importante despre serviciile și evenimentele oferite de Centrul de Limba Engleză (informații despre cursuri, perioade de înscriere etc.).  În cazul schimbării detaliilor de contact, te rugăm să informezi Echipa de Relații cu Clienții.

Bănci sancționate

British Council nu poate accepta plăți efectuate de la bănci (sau alte instituții financiare) sancționate de Regatul Unit sau de orice altă jurisdicție relevantă. În cazul în care British Council descoperă dovezi de plată de la o bancă sancționată și/sau o instituție financiară sancționată, vom îngheța toate fondurile legate de acea plată și nu vom putea furniza serviciul pentru care a fost destinată plata. Prin urmare, asigură-te că nu efectuezi plăți dintr-un cont într-o bancă sancționată și/sau instituție financiară sancționată.

British Council nu poate efectua plăți către bănci (sau alte instituții financiare) sancționate de Regatul Unit sau de orice altă jurisdicție relevantă. Dacă soliciți o rambursare pentru a fi trimisă într-un cont la o bancă sancționată și/sau instituție financiară sancționată, ți se va cere să nominalizezi o metodă alternativă de plată care să nu încalce sancțiunile. Neprezentarea unei metode alternative de plată va duce la neplata fondurilor relevante.

Notă privind protecția datelor

British Council respectă legislația privind protecția datelor din Regatul Unit care include EU General Data Protection Regulation (GDPR) – la toate operațiunile noastre globale, cu excepția cazurilor în care legislația locală echivalentă este mai riguroasă.

Informațiile pe care ni le oferi în momentul înscrierii la un curs va fi utilizată în următoarele scopuri:

 • Administrarea documentelor academice și educaționale ale cursanților noștri
 • Administrarea cu acuratețe a documentelor financiare
 • Acomodarea posibilelor nevoi speciale ale cursanților noștri
 • Transmiterea documentelor academice către sponsorii cursanților noștri, unde se aplică
 • Comunicările asociate punctelor de mai sus
 • Comunicările privind evenimentele organizate de Centrul de Limba Engleză pentru cursanții săi (de exemplu Picnic, Winter Fayre sau alte evenimente organizate cu parteneri British Council)
 • Administrarea canalelor de comunicare către cursanți (de exemplu, înscrierea pe platforma Primary Plus – aplicabilă doar părinților cursanților Primary Plus)
 • Baza legală pe baza căreia vom procesa informațiile personale de înregistrare este în acord cu Termenii și condițiile noastre (necesare pentru executarea unui contract). Îți vom păstra informațiile de înregistrare timp de 7 ani.

Desfășurarea de activități didactice care pot include:

 • schimbul de date cu caracter personal (imaginea și vocea studenților) în timpul difuzării în timp real a cursurilor online prin intermediul plaformei Learning Hub;
 • utilizarea înregistrărilor audio sau video ale studenților ca suport academic;
 • partajarea activităților elevilor (documente, imagini sau înregistrări) în clasă pentru activități de colaborare în cadrul rețelei British Council Teaching;
 • datele vor fi păstrate numai pe durata cursului.
 • folosirea Learning Hub.

Pentru îmbunătățirea serviciilor, interviul telefonic este înregistrat. Programarea unui interviu telefonic reprezintă acceptul tău.

Prin înscrierea la un curs ești de acord ca British Council să colecteze și să proceseze aceste informații în scopurile specificate mai sus, ceea ce ar putea include transferul datelor tale către un alt centru British Council.

Dacă dorești să comunici cu noi despre această notă privind protecția datelor, sau despre orice situație privind administrarea datelor personale sau protecția acestora, te rugăm să ne contactezi la InfoGovernance@britishcouncil.org.

Obiecte pierdute

British Council nu este responsabil pentru obiectele personale lăsate nesupravegheate. Așadar, recomandarea noastră este să ai grijă de bunurile tale în permanență.

De asemenea, sfatul nostru pentru părinți este să nu îi încurajeze pe copii să vină la lecții cu obiecte de valoare (telefoane mobile, tablete, laptop-uri, etc.).

Conduită internă

Pentru regulile de conduită internă de la sediul nostru și din sediile partenere, puteți accesa următoarele link-uri:

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2023

Vezi și