Date
luni, 21 septembrie 2015 -
De 18:30 până 20:00
Locație
Biblioteca British Council, Bucureşti

Un premiu literar nu sporește valoarea unei cărți, dar o poate valida. Iar o carte câștigătoare a premiului Man Booker ar trebui să se regăsească pe lista ta de lecturi. 

Luni, pe 21 septembrie, de la 18:30, biblioteca @British din București are plăcerea de a găzdui lansarea romanului "O cale îngustă spre nordul îndepărtat", de Richard Flanagan (editura Litera, 2015), carte distinsă cu premiul Man Booker in 2014! 

Vino alături de noi să vorbim despre una din cele mai apreciate cărți ale anului trecut, o carte ce spune o poveste despre dragoste și moarte cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut. 

La discuție vor participa Laura Câlțea (blogger literar), Bedros Horasangian (critic literar) și Alis Vasile (manager cultural, British Council Romania). 

Află mai multe despre carte

"O cale îngustă spre nordul îndepărtat" urmărește povestea lui Dorrigo Evans, un doctor australian bântuit de rănile lăsate de război. Pe măsura ce îi crește celebritatea ca vetern de război, Evans încearcă să dea un sens ororilor la care a fost martor.

Află mai multe despre invitați

Laura Câlțea 

Filolog de profesie, Laura Câțlea este persoana din spatele unuia dintre cele mai apreciate bloguri literare din România: Blogul unei cititoare de cursă lungă. Recent, articolele și recomandările ei pot fi regăsite și pe Bookaholic, a publicație online ce se concentrează pe promovarea lecturii. 

Alis Vasile

Cu o experiență de 15 ani în managementul cultural, Alis Vasile este coordonatorul unor proiecte de succes din domeniul artei și literaturii desfășurate de British Council. Susținătoare a relației dintre literatura română și cea britanică, a organizat întâlniri cu autori britanici în țară, susținând în același timp și prezența românească la unele din cele mai importante evenimente de profil din Marea Britanie - Festivalul de Literatură de la Norwich, Festivalul Momentum de la Edinburgh, etc. 

Bedros Horasangian

Prozator, publicist și critic literar, Bedros Horasangian semnează mai multe cronici literare în publicații precum România Literară sau Observator Cultural. A debutat în 1984 cu două cărți de proză scurtă, Curcubeul de la mizeul nopții fiind distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor.