Procedura de înscriere

Pasul 1: Înscrie-te online

  • Folosește platforma dedicată pentru înscrierea la orice examen din suita Cambridge English, pe computer (computer-based) sau pe hârtie (paper-based).
  • Alege examenul care te interesează, orașul (locația) și data convenabilă.
  • Completează formularul online cu datele solicitate. Te rugăm să nu folosești diacritice, deoarece platforma online nu le recunoaște, iar procesul de înscriere se poate complica.
  • Plătește online în siguranță!

Găsește aici lista completă a viitoarelor examene, precum și a perioadelor de înregistrare

Atenție: Examenele nu vor mai fi afișate aici după ce termenul de înscriere a expirat sau dacă locurile au fost toate ocupate. Te rugăm să citești documentul Termeni și condiții ale examenelor Cambridge English.

Imediat după înscriere, vei primi un e-mail generat automat cu titlul "Rezumatul înscrierii". Dacă nu primești acest email imediat după efectuarea înscrierii te rugăm să ne contactezi urgent.

Pasul 2: Achitarea taxei de examen

Foarte important! Nu acceptăm plăți în numerar sau cu card bancar la sediile British Council.

Te rugăm să achiți taxa de examen în termen de două zile lucrătoare de la înscrierea online. Poți achita:

1. online, folosind cardul de credit/debit Visa sau Mastercard. Plata se efectuează la finalul înscrierii online. Dacă întâmpini orice fel de eroare, te rugăm să ne trimiți un Print Screen al acesteia și să folosești plata prin transfer bancar. Este posibil ca banca emitentă a cardului tău să perceapă un comision de schimb valutar pentru această operațiune, deoarece contul în care urmează să efectuezi plata online este deschis în EUR. Pentru a obține mai multe informații în acest caz, te rugăm să contactezi banca emitentă a cardului. Compania  Chase Paymentech din SUA, liderul global in procesarea plăților online, asigură securitatea tranzacțiilor online efectuate prin website-ul British Council. Compania a fost aleasă de British Council în urma unui proces sever de selecție efectuat la nivel global, astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe de securitate online.

2. prin transfer bancar către beneficiar British Council Exams, CUI 9000000026598, cont IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196, deschis la Citibank Europe plc, Dublin – București. Foarte important! Te rugăm să te asiguri că pe ordinul de plata este menționat numele candidatului la examen și numărul de referință generat de sistemul de înscrieri.

La primirea plăţii de către British Council vei primi un e-mail generat automat numit "Confirmarea examenului", în termen de două zile lucrătoare. În cazul în care plata nu este primită în timp util, înscrierea ta va fi anulată.

Dacă intenţionezi să decontezi taxa de examen, te rugăm să iei în considerare faptul că facturile sunt emise doar la cerere, în termen de maximum 30 de zile de la data efectuării plății.

Pasul 3: Confirmarea prin e-mail

Vei primi un e-mail din partea Cambridge Assessment English numit Confirmation of Entry, conținând informații despre toate probele examenului (date, ore și locații). Acest e-mail va fi trimis cu aproximativ două săptămâni înaintea primei date de examen. Te rugăm să ne contactezi dacă nu primeşti această informație cu cel puțin șapte zile înaintea intervalului probei de vorbire (Speaking).

Exclusiv pentru examene YLE 

  • candidații vor primi prin email din partea British Council programul și regulamentul examenului (toate probele se desfășoară in aceeași zi) cu aproximativ o săptămână înaintea datei de examen anunțată în calendarul postat pe pagina Date, costuri și locații. 

Candidați cu nevoi speciale

Cambridge Assessment English oferă condiții adecvate candidaților cu nevoi speciale. Află mai multe detalii despre aranjamentele speciale disponibile. Te rugăm ca la înscriere să ne trimiți un certificat medical emis în ultimii doi ani și o cerere scrisă în care specifici nevoile tale.