Procedura de înscriere

Pentru a proteja sănătatea candidaților și a personalului, sesiunile Cambridge Assessment English sunt suspendate până pe 15 iunie.

În acord cu partenerii noștri internaționali și în conformitate cu legislația în vigoare, evaluăm posibilitățile de reluare/reprogramare a candidaților afectați de suspendarea sesiunilor de examene. În acest sens, vom relua examenele gradual, în anumite orașe, la o capacitate redusă, inițial (*nu organizăm examene în școli publice până în septembrie). Vom încerca, pe cât posibil, să oferim candidaților opțiuni viabile, însă nu putem comunica, în acest moment, date exacte. Pentru orice întrebare ne puteți contacta la adresa contact@britishcouncil.ro (examene Cambridge Assessment English). De asemenea, te rugăm să consulți această pagină constant pentru a fi la curent cu orice actualizare. Mulțumim pentru înțelegere și răbdare! 

Pasul 1: Citește termenii și condițiile

Te rugăm să citești documentul Termeni și condiții ale examenelor Cambridge Assessment English (PDF, 140 KB).

Pasul 2: Înscrie-te online

Te poți înscrie online la orice examen Cambridge Assessment English (paper based sau computer based), cu excepția TKT.

  • Alege mai jos examenul dorit, locul și data disponibilă.
  • Te rugăm să nu folosești diacritice la înscriere, întrucât acestea nu sunt recunoscute de sistemul de înscrieri online. 
  • Imediat după înscriere vei primi un e-mail generat automat cu titlul "Rezumatul înscrierii". Dacă nu primești acest email imediat după efectuarea înscrierii te rugăm să ne contactezi urgent.

Atenție: Examenele nu vor mai fi afișate aici după ce termenul de înscriere a expirat sau dacă locurile au fost toate ocupate. Găsește aici lista completă a viitoarelor examene, precum și a perioadelor de înregistrare. 

Select an exam below

Engleză generală

Pasul 3: Achită taxa de examen

Foarte important! Nu acceptăm plăți în numerar sau cu card bancar la sediile British Council.

Achită taxa de examen în termen de două zile lucrătoare de la înscrierea online, folosind una din metodele de mai jos:

  • online, cu cardul de credit/debit Visa sau Mastercard. Plata se efectuează la finalul înscrierii online. Dacă întâmpini orice fel de eroare te rugăm să ne trimiți un Print Screen al acesteia și să folosești una din metodele de plată de mai jos.

Este posibil ca banca emitentă a cardului dumneavoastră să perceapă un comision de schimb valutar pentru această operațiune deoarece contul în care urmează să efectuați plata online este deschis în EUR. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați banca emitentă a cardului dumneavoastră.

Compania Chase Paymentech din SUA, liderul global in procesarea plăților online, asigură securitatea tranzacțiilor online efectuate prin website-ul British Council. Compania a fost aleasă de British Council în urma unui proces sever de selecție efectuat la nivel global, astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe de securitate online.

  • prin transfer bancar de la banca la care ai un cont deschis către beneficiar British Council Exams, CUI 9000000026598, cont IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196, deschis la Citibank Europe plc, Dublin – București.   
  • dacă nu ai cont bancar sau nu dorești să efectuezi plata prin modalitățile anterior menționate, poți efectua plata în numerar direct la ghișeele Bancii Transilvania în contul colector al British Council.

Foarte important! Te rugăm să te asiguri că pe ordinul de plata este menționat numele candidatului la examen și numărul de referință generat de sistemul de înscrieri.

La primirea plăţii de către British Council vei primi un e-mail generat automat numit "Confirmarea examenului", în termen de două zile lucrătoare. În cazul în care plata nu este primită în timp util, înscrierea ta va fi anulată.

Dacă intenţionezi să decontezi taxa de examen, te rugăm să iei în considerare faptul că facturile sunt emise doar la cerere, în termen de maximum 30 de zile de la data efectuării plății.

Pasul 4: Confirmarea prin e-mail

Vei primi un e-mail din partea Cambridge Assessment English numit Confirmation of Entry, conținând informații despre toate probele examenului (date, ore și locații). Acest e-mail va fi trimis cu aproximativ două săptămâni înaintea primei date de examen. Te rugăm să ne contactezi dacă nu primeşti această informație cu cel puțin șapte zile înaintea intervalului probei de vorbire (Speaking).

Exclusiv pentru examene YLE - candidații vor primi prin email din partea British Council programul și regulamentul examenului (toate probele se desfășoară in aceeași zi) cu aproximativ o săptămână înaintea datei de examen anunțată în calendarul postat pe pagina Date, costuri și locații. 

Înscrierea la examenul TKT

Te poți înscrie la examenul TKT în intervalele anunțate pe pagina Date, costuri și locații.
Completează formularul de înscriere, achită taxa de înscriere și urmează instrucțiunile din formular. 

Candidați cu nevoi speciale

Cambridge Assessment English oferă condiții adecvate candidaților cu nevoi speciale, însă doar la examene paper based (cu excepția sesiunilor din lunile mai și iunie). Află mai multe detalii despre aranjamentele speciale disponibile. Te rugăm să ai în vedere faptul că la înscriere trebuie să ne trimiți un certificat medical emis în ultimii doi ani și o cerere scrisă în care specifici nevoile tale.