Retragerea de la examen

Daca anulezi înscrierea la examenul Cambridge înainte de data examenului sau dacă absentezi la examen taxa de înscriere este rambursabilă numai dacă cererea de retragere de la examen este efectuată în termen de 14 zile de la data înscrierii (echivalentă cu data plății) și înainte de data examenului. 

De asemenea, taxa de înscriere este rambursabilă în condițiile de mai jos, cu mențiunea că vi se va reține o taxă administrativă în valoare de 30%.

  • dacă o cerere de retragere este efectuată înaintea încheierii perioadei de înscriere pentru examenul respectiv, dar după 14 zile de la data înscrierii (echivalentă cu data plății examenului)
  • în cazul unei afecțiuni sau a unui incident de natura medicală apărut în data examenului 
  • în cazul decesului unei rude apropiate
  • în caz de traumă (de exemplu, atunci când un candidat este victima unei infracțiuni sau este implicat într-un accident rutier)
  • în caz de serviciu militar

Indiferent când este solicitată retragerea (în termen de 14 zile de la înscrierea la examen sau după) aceasta trebuie să fie depusă folosind formularul de mai jos. Termenul limită de trimitere este de cinci zile după data examenului. Formularul trebuie să fie însoțit de documente edificatoare (de exemplu, un document medical emis de către un medic care să ateste afecțiunea care te-a împiedicat să susții examenul sau un raport al poliției care să confirme faptul ca ai fost implicat într-un accident în ziua examenului).

În cazul în care nu primim o cerere de retragere și documentația necesară în termen de cinci zile de la data examenului vei fi notat(ă) ca fiind absent(ă) și nu mai poți solicita o rambursare după acest termen limită. 

Te rugăm să ai în vedere faptul că rambursările vor fi procesate în termen de patru – șase săptămâni de la data solicitării.

Dacă ai întrebări te rugăm să ne trimiți un email la contact@britishcouncil.ro.

Efectuarea unei cereri de transfer

Dacă este nevoie să modifici data unui examen la care te-ai înscris deja poți solicita un transfer prin email la contact@britishcouncil.ro. Transferul este gratuit, însă numai dacă înscrierile pentru examenul la care te-ai înscris inițial sunt încă deschise. 

Te rugăm să ai în vedere faptul ca noua dată de examen pentru care optezi trebuie să fie în termen de trei luni de la data examenului pentru care te-ai înscris inițial. Îți putem oferi transferul numai dacă o sesiune pentru același nivel de examen este disponibilă în următoarele trei luni. Datele examenelor Cambridge English pot fi verificate la ⁠https://www.britishcouncil.ro/en/exam/cambridge/dates-fees-locations

Poți solicita un singur transfer. Dacă nu găsești o altă dată de examen potrivită în următoarele trei luni de la examenul pentru care te-ai înscris inițial, atunci nu îți putem oferi transferul și se va aplica politica standard de rambursare. 

Înscrierile sunt de asemenea nominale și nu pot fi transferate altor persoane. Transferul la o altă dată de susținere a probei de Speaking sau/ și între diferite sesiuni și tipuri de examene (de exemplu, de la FCE la CAE) nu sunt permise înainte sau după închiderea perioadei de înscrieri. De asemenea, nu sunt permise nici transferurile între centre de examen diferite (de exemplu, de la Iași la București etc).