Procedura de înscriere a candidaților din partea școlilor

Înscrierea block entry (minim 2 candidati/sesiune) pentru examenele organizate de British Council.

Completează tabelul de înscriere a candidaților (din secțiunea Downloads de mai jos). Te rugăm să ne trimiți prin e-mail tabelul completat și o copie scanată a dovezii de plată la adresa contact@britishcouncil.ro.

Documentul Termeni și Condiții

Fiecare candidat sau părintele/tutorele legal al acestuia (pentru candidații sub 18 ani) trebuie să semneze documentul Termeni și condiții pentru candidații înscriși din partea școlilor (din secțiunea Downloads de mai jos). Documentele semnate vor fi trimise prin Fan Courier către centrul British Council unde dorești să înscrii candidații (București, Cluj-Napoca sau Iași).

Plata taxei de examen

Taxele de examen pot fi consultate accesând pagina de date, costuri și locații ale examenelor Cambridge English. Profesorul coordonator va colecta taxele de examen pentru toți candidații înscriși în numele instituției/ școlii respective. 

Suma totală va fi transferată din contul bancar al instituției către British Council Exams, CUI 9000000026598, IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196, cont deschis la Citibank Europe plc, Dublin – București.

Instrucțiunile de înscriere a candidaților pentru examenele desfășurate în școli. 

Dacă reprezinți o școală sau o instituție care dorește să organizeze examene la sediu și sunt înscriși cel puțin 20 de candidați, te rugăm contactează-ne. În secțiunea Downloads gasiți documentul care detaliază cerințele pentru a organiza examenele Cambridge English la sediul școlii/instituției dumneavoastră.

British Council va folosi platforma EventsForce pentru înscrierea la examenele Cambridge English și va trimite un link personalizat centrului dumneavoastră (pentru fiecare dată și tip de examen stabilit), unde candidații vor efectua înscrierea și plata online. 

Centrul/școala va trimite link-urile personalizate candidațiilor care doresc înscrierea la examenul Cambridge English aferent.

Înscrierile sunt finalizate doar în momentul în care candidații primesc emailul de confirmare a înscrierii. În cazul în care plata nu a putut fi finalizată, candidații vor fi informați printr-un email, unde vor avea și noul link de plată și toate informațiile necesare.

Candidații pot revizui/ modifica detaliile personale, la finalul procesului de înscriere, pe pagina Detalii de Înscriere din EventsForce. Odata înregistrată înscrierea, candidații pot modifica detaliile personale prin trimiterea unui email către British Council. 

Link-ul va fi activ până la finalul perioadei de înscriere. După încheierea perioadei de înscriere British Council va trimite către dumneavoastră lista candidaților înscriși și vom începe organizarea zilei de examen.

Reduceri pentru candidații examenului CAE

Candidații din partea școlilor de stat care aparțin claselor cu profil bilingv sau intensiv beneficiază de 10% reducere din taxa de examen CAE. Reducerea este oferită exclusiv școlilor și se aplică doar înscrierilor din partea acestora.  

Reducerea vine ca urmare a acordului semnat de British Council, Ministerul Educației și Cambridge English Language Assessment în 2012.

Pentru ca înscrierile din partea unei școli să beneficieze de 10% reducere la examenul CAE, înscrierea trebuie să includă o dovadă a faptului că respectivii elevi aparțin unor clase cu profil bilingv sau intensiv (este nevoie de o listă cu numele candidaților, semnată și ștampilată de școală).

Cum poți deveni centru de examen

Contactează-ne în cazul în care reprezinți o școală sau o instituție interesată de organizarea examenelor la sediu și poți înscrie cel puțin 20 de candidați pe nivel (pentru examenele paper based) sau 15 candidați pe nivel (pentru cele computer based). Oferim, de asemenea, oportunitatea organizării oricărei sesiuni menționate pe site-ul Cambridge English Language Assessment.

Instituțiile care doresc să organizeze examene Cambridge English la sediul propriu vor semna un contract de parteneriat. Condițiile specifice de organizare a examenelor sunt menționate în acest parteneriat care va fi semnat de ambele părți înainte de examen, iar condițiile generale sunt cuprinse în Acordul de colaborare din secțiunea Downloads de mai jos.

Fotografierea candidaților în ziua examenului

Potrivit regulilor stabilite de Cambridge English este obligatorie fotografierea tuturor candidaților care susțin următoarele examene Cambridge English: First (FCE), Advanced (CAE), Proficiency (CPE). Fotografierea se va face fie în ziua probelor scrise, fie în cea a probei de Vorbire. 
Vom procesa înscrierile pentru candidații sub 18 ani ai căror părinți/tutori legali refuză să-și dea acordul în privința procedurii de fotografiere; trebuie reținut însă că o fotografie nu poate fi adăugată ulterior înscrierii. 

Candidați cu aranjamente speciale

Candidaților cu aranjamente speciale care susțin examene paper based le sunt oferite condiții adecvate de examen. Pentru mai multe informații, te rugăm să vizitezi pagina dedicată candidaților cu aranjamente speciale.