Procedura de înscriere a candidaților din partea școlilor

Examenele Young Learners

Instrucțiunile de înscriere a candidaților pentru școli (din secțiunea Downloads de mai jos) detaliază procedura de înscriere și cerințele pentru a organiza examenele YLE la sediul școlii/instituției tale. 

Dacă reprezinți o școală sau o instituție care dorește să organizeze examenele YLE la sediu și sunt înscriși cel puțin 20 de candidați, te rugăm contactează-ne.

Examenele KET (for Schools), PET (for Schools), FCE (for Schools), CAE, CPE, BEC

Poți înscrie candidații prin e-mail sau online:

Pasul 1

Înscrierea prin e-mail

Completează tabelul de înscriere a candidaților (din secțiunea Downloads de mai jos). Te rugăm să ne trimiți prin e-mail tabelul completat și o copie scanată a dovezii de plată la adresa contact@britishcouncil.ro.

Înscrierea online

Pentru a efectua o înscriere online este nevoie să ne soliciți un nume de utilizator și o parolă. Te rugăm să ne contactezi în acest sens. 

După primirea datelor de identificare poți înscrie candidații online, utilizând portalul pentru centre de pregătire. Te rugăm să ne trimiți prin e-mail o copie scanată a dovezii de plată la adresa contact@britishcouncil.ro, în termen de două zile de la înscrierea online. Urmăreşte tutorialele despre cum să înscrii candidații și cum să-i editezi/cauți în portalul online. 

Pasul 2

Documentul Termeni și Condiții

Fiecare candidat sau părintele/tutorele legal al acestuia (pentru candidații sub 18 ani) trebuie să semneze documentul Termeni și condiții pentru candidații înscriși din partea școlilor (din secțiunea Downloads de mai jos). Documentele semnate vor fi trimise prin poștă sau curierat către centrul British Council unde dorești să înscrii candidații (București, Cluj-Napoca sau Iași).

Pasul 3

Plata taxei de examen

Taxele de examen pot fi consultate accesând pagina de date, costuri și locații ale examenelor Cambridge English. Profesorul coordonator va colecta taxele de examen pentru toți candidații înscriși în numele instituției/ școlii respective. 

Suma totală va fi transferată din contul bancar al instituției către British Council Exams, CUI 9000000026598, IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196, cont deschis la Citibank Europe plc, Dublin – București.

Reduceri pentru candidații examenului CAE

Candidații din partea școlilor de stat care aparțin claselor cu profil bilingv sau intensiv beneficiază de 10% reducere din taxa de examen CAE. Reducerea este oferită exclusiv școlilor și se aplică doar înscrierilor din partea acestora.  

Reducerea vine ca urmare a acordului semnat de British Council, Ministerul Educației și Cambridge English Language Assessment în 2012.

Pentru ca înscrierile din partea unei școli să beneficieze de 10% reducere la examenul CAE, înscrierea trebuie să includă o dovadă a faptului că respectivii elevi aparțin unor clase cu profil bilingv sau intensiv (este nevoie de o listă cu numele candidaților, semnată și ștampilată de școală).

Cum poți deveni centru de examen

Contactează-ne în cazul în care reprezinți o școală sau o instituție interesată de organizarea examenelor la sediu și poți înscrie cel puțin 20 de candidați pe nivel (pentru examenele paper based) sau 15 candidați pe nivel (pentru cele computer based). Oferim, de asemenea, oportunitatea organizării oricărei sesiuni menționate pe site-ul Cambridge English Language Assessment.

Instituțiile care doresc să organizeze examene Cambridge English la sediul propriu vor semna un contract de parteneriat. Condițiile specifice de organizare a examenelor sunt menționate în acest parteneriat care va fi semnat de ambele părți înainte de examen, iar condițiile generale sunt cuprinse în Acordul de colaborare din secțiunea Downloads de mai jos.

Fotografierea candidaților în ziua examenului

Potrivit regulilor stabilite de Cambridge English Language Assessment este obligatorie fotografierea tuturor candidaților care susțin următoarele examene Cambridge English: Key (KET), Preliminary (PET), First (FCE), Advanced (CAE), Proficiency (CPE), Business (BEC) și Legal (ILEC). Fotografierea se va face fie în ziua probelor scrise, fie în cea a probei de Vorbire. 
Vom procesa înscrierile pentru candidații sub 18 ani ai căror părinți/tutori legali refuză să-și dea acordul în privința procedurii de fotografiere; trebuie reținut însă că o fotografie nu poate fi adăugată ulterior înscrierii. 

Candidați cu nevoi speciale

Candidaților cu nevoi speciale care susțin examene paper based le sunt oferite condiții adecvate de examen. Pentru mai multe informații, te rugăm să vizitezi pagina dedicată candidaților cu nevoi speciale.