Bogdan Ghiorghiu la FameLab International 2015

FameLab 2021 – Science for a better future

Organizată în peste 20 de țări și cu o rețea de peste 10,000 de studenți, cercetători sau profesioniști în discipline STEM din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție globală de comunicare a științei. 

Competiția FameLab urmărește să le ofere o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință care pot comunica munca lor către publicul larg. 

Comunicarea științei este o prioritate din ce în ce mai mare pentru cercetători, cu atât mai importantă în perioade de criză

Ea inspiră noi generații, contribuie la o mai bună înțelegere a cercetării și le permite oamenilor de știință să justifice finanțări și cheltuieli făcute din fonduri publice pentru a-și putea continua munca.

De asemenea, comunicarea clară, pe înțelesul oricui, în formatul FameLab, ajută și la reducerea decalajelor de educație științifică din cadrul comunităților și ne ajută să înțelegem și să filtrăm adevărul științific de ficțiune, pentru a limita răspândirea pseudo-științei. 

Tema competiței din 2021 este “Science for a better future”. Indiferent de tema aleasă, concurenții sunt încurajați să ajute publicul să înțeleagă rolul esențial pe care descoperirile științifice și dezvoltările tehnologice actuale îl au în rezolvarea unor probleme majore ale lumii noastre, pentru a susține cercetarea științifică și o mai bună înțelegere a științei pentru toți din jur.  

Urmărește finala FameLab pe 17 iunie și descoperă-i pe cei 11 tineri cercetători finaliști și pasiunea lor pentru știință! 

Află mai multe