Descoperă cine sunt finaliștii ediției din 2019 a FameLab și alege pe cine vrei să susții în finala națională!

Cunoaște-i pe finaliști

Andreea Ciforac

Andreea Ciforac este studentă în anul 3 la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică și Informatică, specializarea Informatică. Întotdeauna i-a plăcut să găsească legături între diferitele domenii de studii. În finala FameLab vorbește despre conceptul de teleportare cuantică, și își dorește să explice concepte complexe într-un mod cât mai captivant. Pe lângă știință, își hrănește și latura creativă - pictează, cântă la chitară, scrie poezii și povestioare. 

Anna Cazanevscaia

Anna Cazanevscaia este farmacistă și doctorandă în chimie organică la Facultatea de Științe și Mediu, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați. Vrea să se folosească de pasiunea pentru cercetare ca să găsească soluții la problemele zilelor noastre, și crede că natura este cea mai importantă sursă de inspirație. Cercetarea ei în domeniul chimiei organice pleacă de la încercarea de a găsi legătura între natură și corpul uman. În timpul liber, Anna este pasionată de peisagistică. 

Beatrice Radu

Beatrice Radu este conferențiară la Universitatea din București și cercetătoare pasionată în domeniul neuroștiințelor, îndrăgostită de știință în ultimii 19 ani. S-a înscris la Famelab pentru a-și îmbunătăți capacitățile de comunicare a științei, iar în finală va prezenta mecanismele epilepsiei. Are o fetiță de 10 ani care visează să devină astronom.

Cătălina Sabina Cremeneanu

Cătălina Sabina Cremeneanu este studentă în anul 2 la medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Este pasionată de științele interdisciplinare cum sunt medicina și spațiul. Participă la FameLab pentru că vrea să invite publicul să privească dintr-o altă perspectivă filmele despre misiuni în spațiu, și să ne provoace să răspundem împreună la întrebarea "Ce modificări suferă corpul uman în spațiu?".

Daniela Stoica

Daniela Stoica este studentă la Universitatea Politehnica din Timișoara, master Tehnologii Multimedia, și lucrează ca inginer de sistem software. E pasionată de tehnologie pentru că e un domeniu cu noi descoperiri constante. Participă la FameLab deoarece competiția îi dă ocazia să îi ajute și pe alți oameni să înțeleagă beneficiile celor mai noi tehnologii, iar în finală va vorbi despre Internet of Things. În timpul liber, se implică în acțiuni de voluntariat și îi place să lucreze cu copiii. 

Elena Georgiana Vîlvoi

Elena Georgiana Vîlvoi este studentă în anul 2 la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Științe, specializarea biologie. A ales domeniul deoarece este pasionată de animale și plante, iar studiind natura se simte mai aproape de ea. S-a înscris la FameLab pentru a-și învinge emoțiile și a vorbi despre ceea ce o pasionează, iar în finală va povesti publicului despre specii de animale pe cale de dispariție.

Emil Niță

Emil Niță este student la master la Universitatea Politehnica din București și e pasionat de robotică și inginerie mecatronică. Își iubește munca deoarece simte că poate avea un cuvânt de spus în direcția în care evoluează lumea. A venit la FameLab pentru a le arăta oamenilor că inginerii vorbesc aceeași limbă ca ei, iar în finală va vorbi despre procesarea semnalelor electrice. Are o colecție de cravate.  

Ioana Iacob

Ioana Iacob este studentă în anul doi la Design Industrial în cadrul Universității Politehnica din București. Îi place domeniul de studiu deoarece implică conceperea și proiectarea unor obiecte care să fie utile, dar și cu un aspect plăcut. S-a înscris la FameLab pentru că vrea să împărtășească subiectele care o pasionează cu alți oameni, iar în finală va vorbi despre paralizia în somn și cum să te lupți cu monștrii. Scrie poezie ca formă de terapie. 

Mădălina Blaga

Mădălina Blaga este studentă în anul trei la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu-Mureș. Este pasionată de genetică și, mai nou, farmacologie, și consideră că medicina este fascinant de complexă și totuși incredibil de bine interconectată. FameLab a ajutat-o să treacă de la a explica indivizilor la public. Întrebarea ei pentru public și juriu în finală va fi "Suntem toți la fel în fața unui medicament?". Este amatoare de snowboarding de 9 ani. 

Mălina Strugaru

Mălina Strugaru este studentă în anul I la Facultatea de Fizică, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași. E pentru ea un domeniu surprinzător și inepuizabil, și nu există altceva care să îi dea mai multe momente "Aha!" în fiecare zi. S-a înscris la FameLab deoarece "sharing is caring", iar ei îi pasă atât de oameni, cât și de știință. În finală va vorbi despre unul dintre cele mai fascinante fenomene, auto-organizarea. A intrat prin efracție în propria casă de trei ori, în trei moduri diferite.