British Council organizează expoziții din colecția proprie în lumea întreagă. Lucrăm cu cei mai buni artiști și profesioniști de origine britanică pentru a fi curatorii unor expoziții itinerante și pentru a dezvolta programe cu scop educativ.

Colecția noastră globală de artă, care a luat ființă în anul 1938, este alcătuită din peste 8500 de lucrări semnate de un număr de 1650 de artiști, printre care Lucian Freud, Gilbert and George și Anish Kapoor. Lucrările se remarcă prin complexitatea expresiei artistice, de la pictură și sculptură, la gravură, fotografie și instalații.

Descoperă colecția British Council

Expoziția „Imagini din Marea Britanie” - 100 de ani de artă a peisajului, din Colecția British Council

Pentru a sărbători aniversarea a 75 de ani de existență în România, British Council România a organizat expoziția de artă „Imagini din Marea Britanie" la Muzeul Național de Artă al României în perioada octombrie 2013 - ianuarie 2014, prezentând 57 de lucrări de artă britanică modernă și contemporană.

Expoziția a inclus picturi, fotografii, sculpturi și instalații, aducând un plus de cunoaștere asupra peisajului britanic - de la cel urban la cel rural și de coastă, de la cel industrial și post-industrial la situri megalitice dintr-o perspectivă artistică, dar și istorică.

Operele de artă au reprezentat diferite tehnici și stiluri, variind de la modernism cu elemente de cubism și suprarealism, la viziunile recente ale secolului al XXI-lea.

Sir Matthew Smith, Spencer Gore, Bill Brandt, David Nash, Wilhelmina Barns-Graham, Graham Sutherland, Raymond Moore, Leon Kossoff, Frank Auerbach, David Hepher și George Shaw sunt doar câteva nume ale artiștilor expuși.

Expoziția a permis dezvoltarea a numeroase proiecte educative pentru segmente variate de public-țintă, astfel încât să mulțumească și să satisfacă nevoile copiilor, adolescenților și adulților deopotrivă. Echipa de voluntari a Muzeului Național de Artă al României a organizat o serie de patru întâlniri construite în jurul expoziției „Imagini din Marea Britanie”, aducând în fața publicului invitați care să vorbească despre experiențele lor în Marea Britanie. Publicul s-a bucurat, de asemenea, de prezența lui David Rayson în spațiul expoziției, artist și profesor la Royal College of Art, care a ținut o serie de tururi ghidate, precum și o conferință despre peisajul britanic. Muzeografii și profesorii de arte plastice au avut posibilitatea de a participa la workshop-uri ținute de experții britanici Sarah Gillett și Rebecca Heald

Expoziția „Imagini din Marea Britanie" a fost organizată de British Council în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României.

Link-uri externe