Proiectul Live Skills va iniţia şi dezvolta 3 programe de învățământ inovatoare pentru educația și formarea profesională a celor din sectoarele audiovizualului și spectacolelor live.

Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creșterea competențelor în aceste sectoare, de la aptitudinile antreprenoriale și manageriale la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie.

Aceste programe de învățare vor fi concepute inițial pentru două profesii din domeniul audiovizual: Sound Managers și Editori video / film și vor acoperi următoarele domenii:

  • Managementul artelor
  • Tehnologii noi digitale
  • Antreprenoriatul cultural

Programele de învățare vor fi ulterior adaptate pentru a fi utilizate de o gamă mai largă de profesii și de către alte subsectoare ale sectorului creativ și cultural, urmărind ca materialul produs de proiectul Live Skills să fie transferabil și sustenabil.

Condus de British Council, proiectul implică nouă parteneri din patru țări (Bulgaria, Grecia, România și Marea Britanie) și doi parteneri asociați la nivel european.

Live Skills va aborda lipsa de competențe identificate și va răspunde cererii de noi competențe în subsectoarele Audiovizual și Spectacolele live din domeniul creativ și cultural. Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor și a studenților din domeniul cultural, va spori competitivitatea sectorului și va construi un viitor sector cultural vibrant, robust și sustenabil.

Link-uri externe