Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai importante festivaluri din România, ajuns la a 25-a ediție în 2018 și susținut încă de la început de British Council. Ediția din 2018 se desfășoară sub dublul patronaj al ASR Prințul de Wales și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Încă de la prima ediție a festivalului, am ajutat organizatorii să creeze legături valoroase cu teatrul din Marea Britanie, iar artiștii și organizațiile britanice au jucat de la început un rol important în programul festivalului și au reprezentat o prezență puternică și constantă pe parcursul anilor.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reprezintă, pe lângă o celebrare a artelor, o combinare perfectă între teatru, dans, circ, film, carte, conferințe, expoziții, spectacole, muzică și înseamnă o oportunitate de a învăța și de a se perfecționa pentru mii de voluntari români sau din afara ţării care s-au alăturat anual evenimentului. În 2018, festivalul găzduiește 525 de evenimente selectate cu atenție și va primi peste 3300 de artiști din 73 de țări, care vor juca în mai mult de 73 de locaţii, timp de 10 zile, pentru aproximativ 690000 de oameni care vor experimenta aspectul creativ al vieții.