Fotografie cu un elev care plantează un puiet cu ajutorul profesoarei sale, alături de iconograme verzi cu Pământul, o inimă, o sămânță, o strângere de mână și ghilimele.

Schimbările climatice ne afectează pe toți, direct sau indirect, în nenumărate moduri, dar acțiunile fiecăruia dintre noi ne pot ajuta să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru planetă.

Dacă ești profesor sau bibliotecar, ajută-i pe elevii tăi să înțeleagă urgența climatică și să ia măsuri pozitive cu ajutorul programului Climate Action in Education care se lansează în 2022.

Programul, derulat de British Council România și susținut de Ambasada Britanică la București, folosește resursele educaționale The Climate Connection și urmărește să crească nivelul de informare privind schimbările climatice și să ofere profesorilor și elevilor instrumente pentru a se implica în acțiuni climatice eficiente pentru un viitor mai bun.

Data-limită de înscriere în program: 23 ianuarie 2022

Prin înscriere te angajezi să participi la ambele componente ale programului: trainingul gratuit pentru profesori ianuarie sau februarie și etapa practică "Local Climate Action in Schools", prin care vei aplica alături de elevii tăi cel puțin o activitate învățată în training.

Training pentru profesori | Climate Action in Education

Trainingul "Climate Action in Education" este un training online gratuit de două zile, conceput pentru a-ți sprijini dezvoltarea profesională și a te familiariza cu noi modalități de a educa și inspira elevii să acționeze în domeniul schimbărilor climatice.

Trainerii Teodora Naiba, Cristiana Oșan și Joanne Newton îți vor oferi instrumente și sfaturi pentru a integra informații despre schimbările climatice și acțiuni pozitive pentru planetă în practica ta de la clasă, cu ajutorul resurselor educaționale Climate Connection dezvoltate de British Council pentru a sprijini obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU privind acțiunile climatice.

Trainingul se va desfășura online, în limba engleză, pe parcursul a două zile, conform programului de mai jos. Prima sesiune de training va avea loc pe 28-29 ianuarie, cu o reluare pe 4-5 februarie. Locurile pentru sesiunea din ianuarie sunt în prezent epuizate, însă încă te mai poți înscrie aici pentru trainingul gratuit din 4-5 februarie.

Sesiune Ianuarie Sesiune Februarie (reluare)
Vineri, 28 ianuarie, 15.00 - 19.30 Vineri, 4 februarie, 15.00 - 19.30
Sâmbătă, 29 ianuarie, 09.00 - 13.30 Sâmbătă, 5 februarie, 09.00 - 13.30

Agenda și programul complet vor fi disponibile la finalul lunii ianuarie.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.

Rezervă-ți locul

Important: Certificatele de participare la programul "Climate Action in Education" vor fi acordate cadrelor didactice care participă la formare și desfășoară cel puțin o activitate cu elevii lor.

Proiecte la clasă | Local Climate Action in Schools

După trainingul din 28-29 ianuarie, vei fi invitat să participi la inițiativa "Local Climate Action in Schools". Aceasta este componenta practică a programului, unde vei folosi materialele educaționale și cunoștințele dobândite în training la clasă, alături de elevii tăi.

Fiecare participant va trebui să organizeze cel puțin o activitate cu elevii (online sau față în față) în perioada februarie-martie 2022. Pe parcursul acestui proces, vei primi îndrumare de la un coordonator local din echipa noastră.

Competiția națională

În perioada aprilie-mai 2022, vom organiza competiția națională "Climate Action in Education". Aceasta nu este o componentă obligatorie a programului, dar orice participant care dorește să implice elevii într-un mod mai substanțial este încurajat să participe la concurs.

Elevii vor iniția și dezvolta proiecte la clasă în domeniul protecției mediului sau proiecte de acțiune locală privind mediul în comunitățile lor. Pe parcursul acestui proces, vei primi îndrumări de la un coordonator local al echipei noastre. Vom oferi exemple de idei de proiecte, dar încurajăm ideile venite direct din partea elevilor.

La finalul programului, toate proiectele elevilor vor fi incluse în competiția națională Climate Action in Education. Vom oferi premii echipelor câștigătoare (premii 1, 2, 3 și mențiuni onorabile), iar studenții vor fi invitați să-și prezinte proiectele în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor online la care vor participa reprezentanți ai British Council și ai Ambasadei Britanice la București.

Link-uri externe