Leadership in scoli

La nivel global, sprijinim liderii din școli pentru a respecta standarde de calitate ridicate, a-și îmbunătăți rezultatele în procesul de predare și învățare și a da o dimensiune internaţională curriculum-ului. Activitatea noastră se concentrează pe următoarele arii de dezvoltare: 

Dezvoltarea competențelor și viziunii unei generații viitoare de lideri

Atât în Europa, cât și în România, leadership-ul educaţional capătă din ce în ce mai multă importanță și complexitate. Pe fondul schimbărilor rapide și a instabilității din ultimii ani, sectorul educaţional joacă în acest moment un rol unic și vital în cadrul dezvoltării socio-economice. Astfel, este esențial ca generația viitoare de lideri din domeniul educației să fie pregătită și dezvoltată pentru a asigura progresul sectorului educaţional și relevanța sa pentru societate.

Programul de leadership al British Council se focalizează pe sprijinirea unei noi generații de lideri din școli pentru a dobândi competențele de leadership și viziunea necesară și a putea atinge următoarele obiective: 

  • să coordoneze organizațiile din școli, folosindu-se de creativitate, inovație și eficiență;
  • să joace un rol activ în formularea politicilor educaționale și să influențeze implementarea acestora;
  • să împărtășească cunoștințe și idei în cadrul unei rețele naționale și internaţionale de profesioniști și instituții cu aceeaşi viziune.

Dialogul pentru politicile educaționale din învățământul preuniversitar - School Policy Dialogues

La nivel internațional, oferim sprijin pentru dezvoltarea politicilor educaționale, aducând împreună factorii de decizie și profesioniștii din diferite țări pentru a învăța din exemplele de bune practici și a dezvolta reforme viitoare. Prin vizite de studiu internaţionale, întâlniri și conferințe, contribuim la dialogul dintre factorii de decizie și experții din întreaga lume. 

Dacă doreşti să afli mai multe despre programele Schools Leadership și School Policy Dialogues, te rugăm să iei legătura cu Gabriel Ivan, Project Manager.