Education for democracy

Educația pentru democrație este una dintre prioritățile noastre în România. Desfășurăm a gamă variată de proiecte în parteneriat, cu scopul de dezvolta cunoștințe în domeniul libertăților și drepturilor omului, întărirea bunei guvernări și a angajamentului civic.

Școala pentru Democrație

În fiecare an pregătim un grup de 30 de lideri tineri care sunt interesați de inițiative civice și care contribuie la consolidarea democrației în România. Prin intermediul programelor de training îi învățăm să folosească instrumentele de participare publică și advocacy pentru a-și susține proiectele.

Participanții la programele noastre (elevi de liceu, studenți sau masteranzi) au șansa de a dobândi:

  • o cunoaștere în profunzime a principiilor democratice; 
  • înţelegerea drepturilor pe care le au în calitate de cetățeni, în ceea ce privește accesul la informații și transparența procesului de luare a deciziilor de interes public; 
  • cunoștințe privind semnalarea cazurilor de corupție și conflicte de interese; 
  • cunoștințe privind planificarea, redactarea și implementarea de proiecte de educație civică în care sunt implicați sute de alți tineri din școlile și universitățile lor.

Proiectele care au o contribuție semnificativă la consolidarea democrației și care presupun o implicare directă și relevantă a cetățenilor pot obține sprijinul British Council pentru a fi implementate.

Konrad Adenauer Stiftung, Expert Forum și Asociația Pro Democrația sunt partenerii noștri în programul " Școala pentru Democrație".

Proiecte curente

Conservarea patrimoniului industrial din Bucureşti

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, am demarat un nou proiect civic împreună cu 155 de elevi şi 3 profesori din cadrul programului School for Democracy. Scopul proiectului este de a genera idei creative pentru conservarea şi promovarea patrimoniului industrial din Bucureşti.

Elevii au vizitat trei locaţii industriale (Moara lui Assan, Bursa de Mărfuri şi Uzinele Malaxa), au învăţat şi au făcut fotografii ce vor fi expuse la biblioteca British Council din Bucureşti duminica, 26 noiembrie, în intervalul 16:30-18:30.

Toleranță și conviețuire în spațiul public

Susținem proiecte inițiate și organizate de elevi de liceu, care au ca scop creșterea nivelului de toleranță și bună înțelegere în spațiul public. Proiectele trebuie să se adreseze nevoilor comunităților locale și să implice un număr cât mai mare de tineri voluntari.  

Acest proiect este realizat în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație.

Vezi și