Examene Teaching Knowledge Test (TKT)

Teaching Knowledge Test (TKT) este un examen ce testează abilitățile necesare pentru a preda cu succes limba engleză vorbitorilor de alte limbi. Este potrivit profesorilor care predau tuturor categoriilor de vârstă și abilități. Examenul TKT oferă mai multe tipuri de module. Poți susține cât de multe module dorești în cadrul unei sesiuni.

Cine poate susține acest examen?

Susținerea unui examen TKT îți oferă o calificare recunoscută internațional ce atestă abilitățile de predare a limbii engleze. Această calificare este recomandată atât unui profesor începător care dorește să dobândească încredere în sine și abilități pedagogice, cât și unui profesor experimentat care își propune să se specializeze pe un anumit domeniu de predare sau a predat o altă materie și a început să predea limba engleză.

Modulele TKT sunt, de asemenea, un bun început pentru cei care doresc să obțină calificări ulterioare, cum ar fi CELTA sau DELTA.

Pentru a susține examenul TKT nu ai nevoie de o calificare prealabilă în predarea limbii engleze.

Ce module sunt disponibile?

În cadrul unei sesiuni de examen poți susține oricâte module dorești din cele de mai jos.

Module de bază 1-3

  • TKT Modulul 1: Background to language teaching
  • TKT Modulul 2: Planning for language teaching
  • TKT Modulul 3: Classroom management

Module de specialitate

  • TKT Content and Language Integrated Learning (CLIL)
  • TKT Young Learners (YL)

Susținerea examenelor TKT în România

Fiecare modul scris constă în 80 de întrebări și durează 80 de minute. Află mai multe despre ce presupune ziua examenului.

Rezultatele examenului TKT sunt disponibile imediat ce se eliberează certificatele, aproximativ la șase săptămâni de la data examenului. Nu există ''admis'' sau ''respins'' iar rezultatul tău este raportat în benzi de la 1 la 4. Banda 1 reprezintă rezultatul cel mai slab, demonstrând cunoștințe și abilități limitate, iar banda 4 este nota maximă, indicând un nivel ridicat de cunoștințe pedagogice.

Vezi și

Link-uri externe