Informații și sfaturi despre ziua testului IELTS

Dacă susții IELTS de la distanță/de acasă sau în altă parte, poți afla mai multe despre configurație și cerințe în secțiunea noastră IELTS Online.

Informațiile de mai jos se aplică numai dacă susții testele IELTS la un centru de testare.

Este posibil să ai emoții în ziua testului IELTS. Pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine, îți oferim câteva informații care să te ajute să înțelegi ce se va întâmpla în ziua testului.

Va trebui să ajungi la timp pentru testul IELTS. E-mailul de confirmare îți va oferi detalii despre planificarea timpului și procedurile din ziua testului. Dacă întârzii, nu vei mai putea să susţii testul. Cu aproximativ cinci zile lucrătoare înaintea testului, vei primi un e-mail cu detalii, astfel încât să știi la ce oră începe testul tău. 

Dacă ai solicitat aranjamente speciale ca urmare a unei dizabilități sau a unei alte situații particulare, testul va fi adaptat pentru tine în ziua respectivă. Te rugăm să contactezi personalul nostru de la sediul de testare cu minimum șase săptămâni în avans.

Te rugăm să vii pregătit și să consumi alimente şi băuturi în prealabil. Nu ți se va permite să iei alimente cu tine în sala de testare, ci doar apă într-o sticlă transparentă (fără etichetă).

Cât durează testul?

Probele de Listening, Reading și Writing durează 2 ore și 40 de minute și nu există pauze între părţile testului.

Proba de Speaking poate avea loc în săptămâna de dinaintea probelor scrise ale testului, în aceeași zi cu probele scrise sau la o zi după acestea. Proba de Speaking poate fi programată până la ora 21.00 în ziua probelor scrise. Te rugăm să ții cont de asta când îți planifici călătoria, dacă susții testul IELTS într-un alt oraș.

Ce trebuie să am asupra mea în sala de testare?

Trebuie să ai asupra ta:

  • documentul de identitate cu care te-ai înscris, în original (cartea de identitate sau pașaportul)
  • un creion și un pix (vei avea nevoie de creion pentru probele de Listening și Reading)
  • o radieră

Îți recomandăm să ai asupra ta:

  • o sticlă transparentă cu apă (fără etichetă).

Nu vei putea lua alte lucruri cu tine în sala de testare. 

Va trebui să oprești telefonul mobil și orice alte dispozitive electronice. Ți se va cere să lași aceste obiecte împreună cu celelalte obiecte personale în afara sălii de testare.

Ce voi face cu obiectele mele personale în ziua testului?

Va exista o zonă sigură în care va trebui să îți lași toate obiectele personale. British Council nu este responsabil pentru pierderea sau deteriorarea obiectelor personale la sediul de testare. Prin urmare, îți recomandăm insistent să lași acasă toate obiectele de valoare, cum ar fi telefoanele mobile și computerele.

Când îmi va fi verificată identitatea?

Personalul de la locația de testare IELTS îți va verifica actul de identitate la sosire și pe parcursul testului.

Te rugăm să aduci același document de identitate (cartea de identitate sau pașaportul) pe care l-ai utilizat când te-ai înscris pentru test. 

Documentele de identitate nevalabile sau expirate nu vor fi acceptate. Dacă nu poți prezenta documentul de identitate valabil, nu vei putea susţine testul.

Când voi fi fotografiat în ziua testului?

Vei fi fotografiat în ziua testului, ca măsură de securitate suplimentară. Fotografia va apărea pe Test Report Form-ul tău.

Ce fac dacă am nevoie de asistență în timpul testului?

Dacă ai întrebări în timpul testului, ridică mâna pentru a solicita ajutor.

La proba de ascultare, verifică dacă auzi corect sunetul. Ridică mâna imediat și anunță supraveghetorul dacă nu poți auzi înregistrarea.

Vei avea la dispoziție 10 minute după ascultarea înregistrărilor pentru a-ți completa foaia de răspuns. Nu vei dispune de aceste 10 minute și după proba de citire, deci notează răspunsurile pe foaia de răspuns pe măsură ce parcurgi fiecare secțiune.

Dacă trebuie să mergi la baie în timpul testului, ridică mâna pentru a atrage atenția supraveghetorului. Nu îi deranja pe ceilalți participanți la test.

Ce se întâmplă la sfârșitul testului?

Te rugăm să rămâi pe scaun până când supraveghetorul îți va acorda permisiunea să părăsești camera.

Dacă ești de părere că au existat probleme care ți-au afectat performanța, adresează-te imediat supraveghetorului.

Dacă dorești să semnalezi o problemă sau să faci o reclamaţie, te rugăm să te adresezi supraveghetorului pentru a completa un formular de raportare a incidentelor în timpul testului.

British Council tratează cu maximă seriozitate securitatea ta

Te rugăm să reții că securitatea este extrem de importantă la testul IELTS desfășurat la British Council. Ca măsură de securitate suplimentară, toți participanții vor fi fotografiați de către personalul administrativ al IELTS în ziua testului. Te rugăm să citești cu atenție instrucțiunile referitoare la fotografiere care ți-au fost furnizate după programarea la test. 

Niciun ceas, indiferent de stil sau vechime, nu este permis în sala de testare. Ți se va cere să îți lași ceasul împreună cu celelalte obiecte personale în zona securizată dedicată bagajelor. Va exista un ceas în sala de testare.