Informații și sfaturi despre ziua testului IELTS

Este posibil să ai emoții în ziua testului IELTS. Pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine, îți oferim câteva informații care să te ajute să înțelegi ce se va întâmpla în ziua testului.

Va trebui să ajungi la timp pentru testul IELTS. Vei primi un e-mail cu cel puțin trei zile înainte de test, astfel încât să știi la ce oră începe testul. E-mailul va conține, de asemenea, procedurile și orarul zilei testului. Dacă întârzii, este posibil să nu ți se mai permită să susţii testul.

Dacă ai solicitat aranjamente speciale din cauza unei dizabilități sau a unei alte situații particulare, testul va fi adaptat pentru tine în ziua respectivă. Te rugăm să contactezi personalul nostru de la sediul de testare cu șase săptămâni în avans.

Proba de vorbire poate avea loc în aceeași zi cu celelalte probe ale testului sau cu cel mult o săptămână înainte sau după. Vei fi anunțat din timp dacă proba de vorbire se va desfășura în altă zi decât celelalte probe.

Te rugăm să vii pregătit și să consumi alimente şi băuturi în prealabil. Nu ți se va permite să iei alimente cu tine în sala de testare, ci doar apă într-o sticlă transparentă.

Cât durează testul?

Probele de ascultare, citire și scriere durează 2 ore și 40 de minute și nu există pauze între părţile testului.

Proba de vorbire poate avea loc în aceeași zi cu celelalte probe ale testului sau cu cel mult o săptămână înainte sau după. Vei fi anunțat din timp dacă proba de vorbire se va desfășura în altă zi decât celelalte probe.

Ce trebuie să am asupra mea în sala de testare?

Trebuie să ai asupra ta:

  • documentul de identitate
  • un creion și un stilou (vei avea nevoie de creion pentru probele de ascultare și citire)
  • o radieră

Îți recomandăm să ai asupra ta:

  • o sticlă transparentă cu apă.

Nu vei putea lua alte lucruri cu tine în sala de testare. 

Va trebui să oprești telefonul mobil și orice alte dispozitive electronice. Ți se va cere să lași aceste obiecte împreună cu celelalte obiecte personale în afara sălii de testare.

Ce voi face cu obiectele mele personale în ziua testului?

Va exista o zonă sigură în care va trebui să îți lași toate obiectele personale. British Council nu este responsabil pentru pierderea sau deteriorarea obiectelor personale la sediul de testare. Prin urmare, îți recomandăm insistent să lași acasă toate obiectele de valoare, cum ar fi telefoanele mobile și computerele.

Când îmi va fi verificată identitatea?

Personalul de la locația de testare IELTS îți va verifica identitatea la sosire.

Te rugăm să aduci același document de identitate (cartea de identitate sau pașaportul) pe care l-ai utilizat când te-ai programat pentru test. 

Documentele de identificare nevalabile sau expirate nu vor fi acceptate. Dacă nu poți prezenta un document de identitate valabil, nu vei putea susţine testul.

Când voi fi fotografiat în ziua testului?

Vei fi fotografiat în ziua testului, ca măsură de securitate suplimentară. Fotografia ta va apărea pe formularul tău de raportare a rezultatelor.

Ce fac dacă am nevoie de asistență în timpul testului?

Dacă ai întrebări în timpul testului, ridică mâna pentru a solicita ajutor.

La proba de ascultare, verifică dacă auzi corect sunetul. Ridică mâna imediat și anunță supraveghetorul dacă nu poți auzi înregistrarea.

Vei avea la dispoziție 10 minute după ascultarea înregistrărilor pentru a-ți completa foaia de răspuns. Nu vei dispune de aceste 10 minute și după proba de citire, deci notează răspunsurile pe foaia de răspuns pe măsură ce parcurgi fiecare secțiune.

Dacă trebuie să mergi la baie în timpul testului, ridică mâna pentru a atrage atenția supraveghetorului. Nu îi deranja pe ceilalți participanți la test.

Ce se întâmplă la sfârșitul testului?

Te rugăm să rămâi pe scaun până când supraveghetorul îți va acorda permisiunea să părăsești camera.

Dacă ești de părere că au existat probleme care ți-au afectat performanța, adresează-te imediat supraveghetorului.

Dacă dorești să semnalezi o problemă sau să faci o reclamaţie, te rugăm să te adresezi supraveghetorului pentru a completa un formular de raportare a incidentelor în timpul testului. Acest formular trebuie transmis în termen de o săptămână de la data testării.

British Council tratează cu maximă seriozitate securitatea ta

Te rugăm să reții că securitatea este extrem de importantă la testul IELTS desfășurat la British Council. Ca măsură de securitate suplimentară, toți participanții vor fi fotografiați de către personalul administrativ al IELTS în ziua testului. Te rugăm să citești cu atenție instrucțiunile referitoare la fotografiere care ți-au fost furnizate după programarea la test. 

Niciun ceas, indiferent de stil sau vechime, nu este permis în sala de testare. Ți se va cere să îți lași ceasul împreună cu celelalte obiecte personale în zona securizată dedicată bagajelor. Va exista un ceas în sala de testare.