Când voi obține rezultatele?

Nu va trebui să aștepți prea mult rezultatele la testul IELTS. 

Dacă ai susţinut testul pe hârtie, vei putea să vezi rezultatele în 13 zile calendaristice de la data testului, după ora 14.00. Poți intra pe Test Taker Portal pentru a afla rezultatele.

Dacă ai susținut testul IELTS pe computer, vei putea să vezi rezultatele în 3-5 zile calendaristice de la data testului. Poți intra pe Test Taker Portal pentru a afla rezultatele. 

Test Timp
IELTS pe hârtie 13 zile
IELTS pe computer 3 - 5 zile
IELTS for UKVI 13 zile
IELTS for UKVI pe computer 3 - 5 zile
IELTS Life Skills 7 zile

Rezultatele la testul IELTS vor rămâne online timp de 28 de zile, dar nu trebuie utilizate drept confirmare oficială a performanțelor obținute.

Pentru rezultatele testului IELTS for UKVI, intră în contul de aici folosind username-ul și parola cu care te-ai înregistrat la examen. 

Dacă pierzi Test Report Form-ul sau uiți rezultatele testului tău, te rugăm să iei legătura cu centrul de testare. 

Un exemplar pe hârtie al punctajului obținut, Test Report Form (TRF), va fi disponibil în termen de 13 zile dacă ai susținut testul pe hârtie, respectiv în 3-5 zile dacă ai susținut testul pe computer. Îl poți ridica direct de la centrul British Council sau îl poți primi prin curier. Te rugăm să ne acorzi cel puțin șapte zile lucrătoare pentru livrare. 

Rezultatele la testul IELTS nu vor fi dezvăluite telefonic sau prin e-mail.

Vom trimite Test Report Form-ul (TRF) direct instituțiilor la care te înscrii

Putem trimite până la 5 exemplare suplimentare ale formularului TRF direct către instituțiile la care te înscrii (de exemplu universități, ofițeri de imigrare etc.). Dacă dorești să facem acest lucru, te rugăm să ne trimiți adresele relevante atunci când te programezi pentru test.

Nu uita să ne furnizezi adresa poștală completă a instituției. Fără adresa completă, nu putem verifica dacă instituția are acces la serviciul de verificare a Test Report Form-urilor IELTS, care îi permite să vadă rezultatele în format electronic. În cazul în care o instituție nu are acces la acest serviciu, îi vom trimite formularul TRF prin poștă.

Dacă adresele instituțiilor au fost trecute greșit atunci când ai făcut înscrierea, le poți modifica prin completarea și trimiterea unui IELTS Extra Test Report Form (TRF) Request (PDF, 42 KB).

Pot obține exemplare suplimentare ale rezultatelor la testul IELTS?

Dacă dorești să trimiți un alt exemplar al formularului de raportare a rezultatelor TRF unei organizații care recunoaște testul (pe lângă cele 5 exemplare pe care ți le furnizăm), va trebui să plătești o taxă de administrare de 200 RON per exemplar.

Dacă centrul tău de testare a fost închis, poți comanda formulare suplimentare de raportare a rezultatelor de pe site-ul ielts.org.

Va trebui să ne furnizezi adresa instituției, să completezi formularul de solicitare a unui Test Report Form suplimentar și să ni-l trimiți fie prin e-mail la ielts@britishcouncil.ro. Taxa administrativă aferentă se achită prin transfer bancar în contul IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196, deschis la Citibank Europe plc, Dublin – București, beneficiar British Council Exams. Vom trimite apoi Test Report Form-ul suplimentar direct instituției respective.

Te rugăm să ai în vedere că procesarea unui Test Report Form suplimentar durează aproximativ 5 zile lucrătoare.

Ce semnifică punctajul meu IELTS?

Vei primi un punctaj de la 0 la 9 pentru fiecare probă din testul IELTS, care va reflecta competența ta în limba engleză.

Formularul TRF va conține câte un punctaj pentru fiecare din cele patru abilități (ascultare, citire, scriere și vorbire), precum și un punctaj total sub formă de bandă. Pentru fiecare secțiune a testului poți înregistra punctaje întregi (de exemplu 5,0; 6,0; 7,0) sau punctaje fracționate (de exemplu 5,5; 6,5; 7,5).

Află mai multe despre semnificațiile punctajelor obținute 

Cât timp sunt valabile rezultatele la testul IELTS?

În general, organizațiile nu vor accepta rezultatele tale dacă au mai mult de doi ani vechime, cu excepția cazului în care poți furniza dovezi că ți-ai menținut sau că ai încercat în mod activ să îți îmbunătățești nivelul de limbă engleză de la susţinerea testului. Partenerii IELTS nu pot confirma valabilitatea rezultatelor la testele care au mai mult de doi ani vechime.

Cum pot solicita recorectarea testului IELTS?

Dacă nu ai obținut punctajul pe care îl așteptai, poți solicita recorectarea testului tău. Procedura se numește Enquiry on Results (EOR). Poți alege probele care dorești să fie recorectate. Va trebui să soliciți recorectarea la centrul unde ai susţinut testul.

Taxa pentru acest serviciu (indiferent de numărul modulelor recorectate) este de 650 Ron și poate fi achitată prin transfer bancar cu următoarele detalii: 

British Council Citibank Europe plc - Dublin sucursala Romania (Calea Victoriei, nr. 145, Bucuresti) 
Număr cont (IBAN): RO88 CITI 0000 0008 2601 2196
C.U.I. / C.F.: 9000 0000 26598 / 22.02.91

Te rugăm să incluzi ‘IELTS EOR’ și numele complet al candidatului în detaliile plății. 
Taxa va fi rambursată integral dacă punctajul îți va fi mărit pentru orice probă a testului. 

Trebuie să soliciți recorectarea în cel mult șase săptămâni de la data testării.

Descarcă formularul EOR din secțiunea Descărcări de mai jos și completează-l cu toate detaliile solicitate pe e-mail la ielts@britishcouncil.ro. Asigură-te că anexezi și dovada plății. Dacă rezultatul tău este modificat, va fi necesar să returnezi și Test Report Form-ul emis inițial, înainte de a-l primi pe cel nou. 

Rezultatul recorectării este de regulă disponibil în termen de până la 21 de zile, în funcție de mai mulți factori, inclusiv numărul secțiunilor pentru care s-a cerut recorectarea. Dacă nu ai primit un răspuns după 21 de zile, te rugăm să ne contactezi. 

Pot să susţin din nou testul IELTS?

Nu există restricții privind numărul de re-susţineri ale testului IELTS. Te poți programa din nou pentru test imediat ce te simți pregătit.

Reține, totuși, că este puțin probabil ca punctajul tău să crească dacă nu depui eforturi semnificative pentru a-ți îmbunătăți nivelul de limba engleză înainte de o nouă încercare. Verifică secțiunea de pregătire pentru a susţine un test de evaluare și pentra a-ți estima singur nivelul.