Imagine: Rezultate IELTS

Înțelegem că rezultatele obținute la testul IELTS sunt importante pentru tine. Știm că îți dorești să ai acces la ele cât mai repede posibil, dar este la fel de important și ca acestea să reflecte cunoștințele tale de limba engleză.

Îți vei primi rezultatul în 13 zile de la data testului. 

Rezultate IELTS online și prin poștă

Îți vei putea vizualiza rezultatele începând cu ora 14:00, în a 13-a zi după test.

Rezultatul tău IELTS (sau Test Report Form) va fi disponibil, de asemenea, după ora 14:00, în a 13-a zi după test.

Nu vei putea obține rezultatul telefonic, prin e-mail sau fax.

Test Report Form-urile (TRFs) sunt eliberate după cum urmează:

  • Exemplarul tău de Test Report Form

Vei primi o singură copie a Test Report Form-ului. Nu vom putea elibera alte exemplare dacă prima copie a fost pierdută.

Test Report Form-uri pentru instituții

Putem trimite exemplare suplimentare (maxim cinci) ale Test Report Form-ului altor instituții (ex. universități, agenții de emigrare, etc.). 

Dacă dorești să beneficiezi de acest serviciu după eliberarea rezultatelor, trebuie să completezi formularul IELTS Extra Test Report Form (TRF) (PDF, 42KB) și să îl trimiți pe e-mail la ielts@britishcouncil.ro

Instituțiile vor solicita mereu exemplare originale ale Test Report Form-ului tău. Exemplarele scanate sau xeroxate nu vor fi acceptate.

Instituțiile pot să verifice rezultatele candidaților prin intermediul Serviciului de Verificare al Test Report Form-urilor IELTS. Pentru a accesa rezultatele tale vor avea nevoie de numărul de Test Report Form care poate fi găsit în josul certificatului, în partea dreaptă.

Perioada de valabilitate a Test Report Form-ului

Instituțiile nu acceptă de obicei Test Report Form-uri mai vechi de doi ani de zile. Dacă Test Report Form-ul a fost emis cu mai mult de doi ani în urmă, instituțiile vor avea nevoie de o dovadă că ți-ai menținut nivelul de limba engleză în acest timp.

Înțelege rezultatele la testul IELTS

Testul IELTS asigură rezultate pentru toate nivelele de limba engleză: rezultatele nu funcționează pe sistemul ”admis” sau ”respins”. Vei obține un punctaj de la unu la nouă pentru fiecare probă în parte: Ascultare, Citire, Scriere și Vorbire.

Poți afla mai multe informații despre rezultatele testului IELTS și sistemul de punctaj

Află cum se relaționează punctajul la testul IELTS cu Scala Comună Europeană de Referință.

Cum poți contesta rezultatul

Este puțin probabil să existe o greșeală în procesul de notare. Dacă totuși consideri că a avut loc o greșeală, poți aplica pentru Enquiry on Results iar testul tău va fi recorectat. Termenul limită pentru Enquiry on Results este de șase săptămâni din ziua testului scris. 

Poti cere recorectarea unuia sau a mai multor module. Pentru a face contestație, trebuie să completezi formularul Enquiry on Results (PDF 41KB), să plătești taxa de recorectare de 60 de lire sterline (achitată în lei, la cursul intern British Council) și să prezinți certificatul IELTS original. Taxa este aceeași, indiferent de numărul modulelor care se vor recorecta.

Taxa se va returna integral dacă în urma recorectării obții un scor mai mare. Recorectarea se face la Londra de către examinatori calificați, numiți de Cambridge English Language Assessment, iar rezultatul contestației sosește prin e-mail în două - patru săptămâni.

Pot să susțin din nou testul IELTS?

Poți susține examenul de câte ori vrei. Trebuie să ții însă cont de faptul că, pentru a-ți îmbunătăți rezultatele de la un test la altul, trebuie să investești timp și resurse în pregătirea pentru IELTS.