Notă: Aceasta este politica pentru testul IELTS (Academic și General Training). Poți afla aici politica privind anulările și transferurile pentru UKVI

Anularea testului IELTS

Dacă anulezi testul IELTS cu până la 5 săptămâni înainte de data testării, vei primi înapoi taxa de înscriere, minus un comision de administrare de £45 din aceasta.

Te rugăm să reții că procesul de rambursare poate dura între patru şi şase săptămâni.

Pentru a anula testul de la data stabilită, te rugăm să descarci și să completezi formularul Request for Refund or Test Date Transfer și să ni-l trimiți prin e-mail la ielts@britishcouncil.ro (Nu uita că trebuie să semnezi formularul.) Poți găsi documentele mai jos, în secțiunea de descărcări.

Dacă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data testării, ne poți prezenta un certificat medical în original care confirmă că ai fost bolnav la data testului, împreună cu cererea de rambursare sau de schimbare a datei de testare, taxa îţi va fi rambursată, mai puţin un comision de administrare de £45.

Sunt acceptate numai certificate medicale în original, în română sau engleză. Dacă nu primim ambele documente în original la centrul nostru din București în termen de cinci zile lucrătoare de la data testului, vei fi marcat ca absent și vei pierde orice drept de rambursare.

Copiile trimise prin fax sau e-mail nu sunt acceptate. Îți recomandăm să ne trimiți certificatul medical cu confirmare de primire.

Te rugăm să ai în vedere că nu acceptăm scutiri medicale scrise de membri ai familiei.

Cererea de schimbare a datei de testare

Dacă trebuie să schimbi data testului față de data iniţială, poți solicita schimbarea acesteia cu până la 5 săptămâni înainte de data testului, în mod gratuit.

Te rugăm să reţii că noua dată de testare trebuie să fie în termen de trei luni de la data inițială. În cazul unor motive medicale, schimbarea datei este posibilă în termen de cinci săptămâni de la data testului, dacă este prezentat un certificat medical în original în termen de cinci zile lucrătoare de la data testului, împreună cu cererea de rambursare sau de schimbare a datei de testare.

Dacă ai obținut o nouă dată de testare (fie înainte de efectuarea testului, fie din motive medicale) și ești bolnav la a doua dată, atunci nu vei mai avea dreptul la rambursarea taxei și nici la o nouă schimbare a datei.