Notă: Aceasta este politica pentru testul IELTS (Academic și General Training). Poți afla aici politica privind anulările și transferurile pentru UKVI

Anularea testului IELTS

Dacă anulezi testul IELTS cu până la 5 săptămâni înainte de data testării, vei primi înapoi taxa de înscriere, minus un comision de administrare de 25% din aceasta.

Te rugăm să reții că procesul de rambursare poate dura între patru şi şase săptămâni.

Nu vor fi permise rambursări pentru IELTS în termen de cinci săptămâni de la data testului. Excepțiile de la această politică sunt:

  • boală gravă sau incident medical (cum ar fi internarea la spital sau o rănire majoră)
  • doliu - pierderea unui membru apropiat al familiei
  • dificultate sau traumă (precum a fi victima unei infracțiuni sau implicat într-un accident de circulație)
  • serviciu militar.

Pentru a anula testul de la data stabilită, te rugăm să te conectezi la Test Taker Portal și să trimiți o cerere de anulare, împreună încărcarea documentației/dovezilor justificative.

Dacă, în termen de 5 zile lucrătoare de la data testării, ne poți prezenta un certificat medical în original care confirmă că ai fost bolnav la data testului, împreună cu cererea de rambursare sau de schimbare a datei de testare, taxa îţi va fi rambursată, mai puţin un comision de administrare de 25% din taxă.

Sunt acceptate numai certificate medicale în original, în română sau engleză. Dacă nu primim ambele documente în original la centrul nostru din București în termen de cinci zile lucrătoare de la data testului, vei fi marcat ca absent și vei pierde orice drept de rambursare.

Te rugăm să ai în vedere că nu acceptăm scutiri medicale scrise de membri ai familiei.

Copiile trimise prin fax sau e-mail nu sunt acceptate. 

Cererea de schimbare a datei de testare

Dacă trebuie să schimbi data testului față de data iniţială, poți solicita schimbarea acesteia înainte de data testului.

Te rugăm să reţii că noua dată de testare trebuie să fie în termen de trei luni de la data inițială. În cazul unor motive medicale, schimbarea datei este posibilă în termen de cinci săptămâni de la data testului, dacă este prezentat un certificat medical în original în termen de cinci zile lucrătoare de la data testului, împreună cu cererea de rambursare sau de schimbare a datei de testare.

Transferul la o dată ulterioară este taxabil cu 25% din taxa totală a testului IELTS. 

Dacă ai obținut o nouă dată de testare (fie înainte de efectuarea testului, fie din motive medicale) și ești bolnav la a doua dată, atunci nu vei mai avea dreptul la rambursarea taxei și nici la o nouă schimbare a datei.

Pentru a solicita un transfer în ziua testului, te rugăm să completezi și să trimiți la ielts@britishcouncil.ro „Formularul de solicitare pentru transferul datei testului IELTS”, aflat în secțiunea de descărcări.