Notă: Aceasta este politica pentru testul IELTS (Academic și General Training). Poți afla aici politica privind anulările și transferurile pentru UKVI

Vizitează site-ul nostru Take IELTS pentru politica de anulare a testului IELTS Online.

Anularea testului IELTS

Dacă anulezi testul IELTS cu până la 5 săptămâni înainte de data testării, vei primi înapoi taxa de înscriere, minus un comision de administrare de 25% din aceasta.

Te rugăm să reții că procesul de rambursare poate dura între patru şi şase săptămâni.

Nu vor fi permise rambursări pentru IELTS în termen de cinci săptămâni de la data testului.

Pentru a anula testul de la data stabilită, te rugăm să te conectezi la Test Taker Portal și să trimiți o cerere de anulare, împreună încărcarea documentației/dovezilor justificative.

În cazul în care, în termen de două zile calendaristice de la data testului, se prezintă un certificat medical care confirmă boala la data testului, împreună cu cererea de anulare trimisă pe Test Taker Portal, taxa este rambursabilă, mai puţin un comision de administrare de 25% din taxă.

SSunt acceptate doar certificatele medicale originale în română sau engleză. Dacă nu primim cererea ta de anulare trimisă împreună cu o documentație/dovadă justificată încărcată pe Test Taker Portal până în a doua zi după testare, vei fi notat ca absent și vei pierde toate revendicările.

Te rugăm să ai în vedere că nu acceptăm scutiri medicale scrise de membri ai familiei.

Copiile trimise prin fax sau e-mail nu sunt acceptate. 

Cererea de schimbare a datei de testare

Dacă trebuie să schimbi data testului față de data iniţială, poți solicita schimbarea acesteia înainte de data testului.

Te rugăm să reţii că noua dată de testare trebuie să fie în termen de trei luni de la data inițială. În cazul unor motive medicale, schimbarea datei este posibilă în termen de cinci săptămâni de la data testului, dacă este prezentat un certificat medical în original în termen de cinci zile lucrătoare de la data testului, împreună cu cererea de rambursare sau de schimbare a datei de testare.

Transferul la o dată ulterioară este taxabil cu 25% din taxa totală a testului IELTS. 

Dacă ai obținut o nouă dată de testare (fie înainte de efectuarea testului, fie din motive medicale) și ești bolnav la a doua dată, atunci nu vei mai avea dreptul la rambursarea taxei și nici la o nouă schimbare a datei.

Pentru a solicita un transfer în ziua testului, te rugăm să completezi și să trimiți la ielts@britishcouncil.ro „Formularul de solicitare pentru transferul datei testului IELTS”, aflat în secțiunea de descărcări.

Circumstanțe Excepționale și Considerație Specială

În rare ocazii, pot exista cazuri în care nu poți participa la test sau ești dezavantajat în ziua testului din cauza unei boli, a unei accidentări sau a unui alt eveniment excepțional, independent de controlul tău, și nu te mai califici pentru o anulare, o rambursare sau un transfer standard în apropierea datei testului. În aceste cazuri, inclusiv în situații precum doliu, tulburări civile sau crize domestice, poți depune o cerere la centrul de examinare pentru a beneficia de o atenție specială din cauza unor circumstanțe excepționale. Poți găsi mai multe informații despre acest proces aici.

În anumite cazuri independente de controlul centrului de testare, este posibil să fim nevoiți să îți anulăm testul și să îl transferăm la o dată ulterioară. Aceste cazuri includ, dar nu pot fi limitate la, condiții meteorologice extreme, dezastru natural, tulburări civile, acțiuni industriale, pandemie globală sau motive de forță majoră.

În aceste cazuri, centrul tău de testare îți va oferi un preaviz cât mai repede posibil pentru a alege fie o rambursare integrală, fie un transfer al testului la o dată ulterioară - în funcție de preferința ta.

Dacă testul tău este anulat sau amânat din cauza altor circumstanțe precum defecțiune tehnică, factori ce țin de locație sau mediul înconjurător, centrul tău de testare îți va oferi un preaviz cât mai repede posibil pentru a alege o rambursare integrală, sau un transfer al testului la o dată ulterioară.