IELTS Academic – pregătește-te pentru mediul universitar

Testul IELTS Academic evaluează dacă stăpâneşti limba engleză la nivelul necesar în mediul universitar, academic. Acest test reflectă o parte dintre caracteristicile limbajului academic și evaluează în ce măsură ești pregătit pentru a începe să studiezi sau să te formezi profesional într-o țară anglofonă.

Alege acest test dacă dorești:

 • să studiezi la nivel universitar sau postuniversitar oriunde în lume
 • să soliciţi o viză de student de nivel 4 la orice universitate din programul britanic Tier 4
 • să lucrezi într-o organizație profesională într-o țară anglofonă.

Poți alege între susținerea testului pe hârtie sau pe computer. Ambele formate de testare vor avea loc la unul dintre centrele noastre oficiale de testare sau le poți susține de la distanță cu IELTS Online.

Dacă te înscrii la o universitate din Marea Britanie care ți-a solicitat testul IELTS for UKVI (Visas and Immigration), află mai multe despre testul IELTS for UKVI.

Taxă pentru IELTS Academic: 1015 RON*

*Începând cu 1 decembrie 2023, taxa pentru examenele IELTS Academic și IELTS General Training va fi de 1048 RON.

Ce include taxa? Taxa noastră de testare IELTS include materiale de pregătire exclusive, teste gratuite și multe altele.

Durată: 2 ore și 45 de minute.

Format: Testul are patru secțiuni: ascultare, citire, scriere și vorbire. Dacă te programezi pentru a susţine testul IELTS la British Council, testul va avea loc într-un centru oficial de testare IELTS al British Council.

Proba de vorbire poate avea loc în aceeași zi cu celelalte probe ale testului sau cu cel mult o săptămână înainte sau după. Cu cinci zile lucrătoare înaintea probelor scriese, vei primi detalii despre data și locul probei de vorbire.

Cu IELTS Online, poți susține testul de acasă sau în orice locație privată cu o conexiune stabilă la internet. Dacă alegi această opțiune, vei scrie răspunsurile la secțiunile Ascultare, Citire și Scriere pe computer. Testul de vorbire va fi efectuat cu un examinator IELTS instruit printr-un apel video online.

Testul IELTS Academic, partea 1: Activități de ascultare

Durată: 30 de minute plus 10 minute pentru a transfera răspunsurile pe foaia de răspunsuri

Format: Patru înregistrări audio cu accente diferite.  

Va trebui să dai răspunsuri folosind următoarele procedee: 

 • selectarea răspunsurilor multiple
 • corelarea opțiunilor
 • etichetarea diagramelor
 • completarea propozițiilor.

Vei asculta patru înregistrări ale unor vorbitori nativi de limbă engleză și apoi vei da răspunsuri la o serie de întrebări.

 • Înregistrarea 1 - o conversație între două persoane, într-un context social cotidian.
 • Înregistrarea 2 - un monolog într-un context social cotidian, de exemplu un discurs despre facilitățile locale.
 • Înregistrarea 3 - o conversație între cel mult patru persoane, într-un context educațional sau de formare profesională, de exemplu un profesor și un student care discută despre o temă.
 • Înregistrarea 4 - un monolog pe un subiect academic, de exemplu o prelegere universitară.

Examinatorii vor evalua capacitatea ta de a înțelege ideile principale și informații factuale detaliate, opiniile și atitudinile vorbitorilor, sensurile unor cuvinte și capacitatea ta de a urmări dezvoltarea ideilor.

Testul IELTS Academic, partea 2: Activități de citire

Durată: 60 de minute

Format:

 • Trei pasaje lungi de lectură cu diverse sarcini (inclusiv diagrame, grafice sau ilustrații
 • Textele variază de la descriptiv și faptic la discursiv și analitic.

Proba de citire constă în 40 de întrebări concepute pentru a testa o gamă largă de abilități de citire. Printre acestea se numără lectura lejeră, citirea pentru identificarea ideilor principale, citirea pentru identificarea detaliilor, înțelegerea argumentelor logice și recunoașterea opiniilor, atitudinilor și intențiilor autorilor.

Această secțiune cuprinde trei texte lungi, variind de la informații factuale la fragmente de discuții și analize. Acestea sunt preluate din cărți, jurnale, reviste și ziare. Textele sunt selectate pentru un public nespecializat, dar sunt destinate persoanelor care doresc să se înscrie la cursuri universitare sau să se angajeze într-un mediu profesional.

Testul IELTS Academic, partea 3: Activități de scriere

Durată: 60 de minute

Format:

 • O activitate de scriere care va presupune descrierea, explicarea sau rezumarea unui text sau a unor diagrame (minimum 150 de cuvinte)
 • O activitate de scriere a unui eseu (minimum 250 de cuvinte).

Subiectele sunt de interes general și sunt adecvate pentru persoanele care doresc să urmeze studii universitare și postuniversitare sau să se angajeze într-un mediu profesional. Există două activități:

 • Activitatea 1 - vei primi un grafic, un tabel, o schemă sau o diagramă și ți se va cere să descrii, să rezumi sau să explici informațiile respective cu propriile tale cuvinte. Ți se poate cere să descrii și să explici date, să descrii etapele unui proces, cum funcționează ceva sau să descrii un obiect sau un eveniment.
 • Activitatea 2 - ți se va cere să scrii un eseu ca răspuns la un punct de vedere, la un argument sau la o problemă. 

Răspunsurile la ambele activități trebuie să fie într-un stil formal.

Testul IELTS Academic, partea 4: Activități de vorbire

Durată: 10 - 14 de minute

Format:

 • Interviu față în față cu examinatorul, inclusiv scurte întrebări despre subiecte familiare și detaliere a unui anumit subiect.
 • Te rugăm să reții: în funcție de sediul centrului de testare, este posibil să susții proba de vorbire într-o altă zi.

Proba de vorbire evaluează capacitatea ta de a te exprima oral în limba engleză. Fiecare test este înregistrat.

 • Partea 1 - examinatorul îți va adresa întrebări generale despre tine și despre o serie de subiecte familiare, cum ar fi casa, familia, munca, studiile și interesele. Această parte va dura între patru și cinci minute.
 • Partea 2 - ți se va da un cartonaș prin care ți se va cere să discuți despre un anumit subiect. Vei avea un minut de pregătire înainte de a vorbi timp de cel mult două minute. Examinatorul îți va adresa apoi una sau două întrebări pe același subiect.
 • Partea 3 - ți se vor adresa întrebări suplimentare despre subiectul din partea 2. Acestea îți vor oferi ocazia de a discuta despre idei și probleme mai abstracte. Această parte a testului va dura între patru și cinci minute.

Unele dintre centrele noastre de testare IELTS oferă testul IELTS Speaking prin intermediul apelurilor video. Aceasta înseamnă o mai mare flexibilitate în furnizarea de teste IELTS Speaking, împreună cu o disponibilitate sporită.

Vei susține testul de vorbire prin apel video la un centru oficial de testare IELTS cu același standard înalt de verificare a identității. Testul va fi exact același cu testul de vorbire în persoană în ceea ce privește conținutul, scorul, sincronizarea, formatul întrebărilor și aranjamentele de securitate.

Eliberat de un examinator de Speaking IELTS, testul de vorbire prin apel video va menține caracteristicile față în față ale testului de vorbire în persoană.

Pentru mai multe informații, te rugăm să urmărești videoclipul cu instrucțiuni.

Programează-te pentru testul IELTS Academic

Succesul începe cu IELTS. Dacă scopul tău este acela de a studia la o universitate sau de a lucra într-o țară anglofonă, atunci IELTS Academic este testul potrivit pentru tine.

Noi, cei de la British Council, ne angajăm să îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate la test. Programându-te pentru a susține testul la noi, vei obține acces la IELTS Ready Premium.

Caută o dată de testare pentru IELTS Academic

Înainte de a te programa în vederea testării, asigură-te că ai ales corect tipul testului, consultându-te cu organizația pentru care vrei să aplici.