IELTS General Training – dovedește că ai capacitatea de a utiliza limba engleză în activitatea zilnică

IELTS General Training evaluează capacitatea ta de a utiliza limba engleză într-un context practic, cotidian. Activitățile și testele reflectă atât situații sociale obișnuite, cât și situații de la locul de muncă.

Îți recomandăm să susţii acest test dacă dorești:

 • să urmezi studii universitare de scurtă durată (2 ani)
 • să lucrezi sau să urmezi cursuri profesionale într-o țară anglofonă
 • să emigrezi într-o țară anglofonă
 • să obții un loc de muncă mai bun în propria ta țară.

Dacă dorești să emigrezi în Marea Britanie, află mai multe despre testul IELTS for UKVI (UK Visas and Immigration).

Taxă pentru testul IELTS General Training: 1048 RON

Ce include taxa? Taxa noastră de testare IELTS include materiale de pregătire exclusive, teste gratuite și multe altele.

Durată: 2 ore și 45 de minute.

Format: Testul are patru secțiuni: ascultare, citire, scriere și vorbire. Dacă te programezi pentru a susţine testul IELTS la British Council, testul va avea loc într-un centru oficial de testare IELTS al British Council.

Proba de vorbire poate avea loc în aceeași zi cu celelalte probe ale testului sau cu cel mult o săptămână înainte sau după. Cu cinci zile lucrătoare înaintea probelor scriese, vei primi detalii despre data și locul probei de vorbire.

Testul IELTS General Training, partea 1: Activități de ascultare

Durată: 30 minute +10 minute pentru a transfera răspunsurile pe foaia de răspunsuri

Format:  4 înregistrări audio cu accente diferite. Va trebui să dai răspunsuri folosind următoarele procedee:

 • selectarea răspunsurilor multiple
 • corelarea opțiunilor
 • etichetarea diagramelor 
 • completarea propozițiilor

Vei asculta patru înregistrări ale unor vorbitori nativi de limbă engleză și apoi vei da răspunsuri la o serie de întrebări.

 • Înregistrarea 1 - o conversație între două persoane, într-un context social cotidian.
 • Înregistrarea 2 - un monolog într-un context social cotidian, de exemplu un discurs despre facilitățile locale.
 • Înregistrarea 3 - o conversație între cel mult patru persoane, într-un context educațional sau de formare profesională, de exemplu un profesor și un student care discută despre o temă.
 • Înregistrarea 4 - un monolog pe un subiect academic, de exemplu o prelegere universitară.

Examinatorii vor evalua capacitatea ta de a înțelege ideile principale și informații factuale detaliate, opiniile și atitudinile vorbitorilor, sensurile unor enunţuri și capacitatea ta de a urmări dezvoltarea ideilor.

Testul IELTS General Training, partea 2: Activități de citire

Durată: 60 de minute

Format:

Trei pasaje de lectură cu sarcini:

 • Secțiunea 1 - două sau trei texte scurte cu informații factuale
 • Secțiunea 2 - două texte scurte cu informații factuale, legate de muncă
 • Secțiunea 3 - un text mai lung pe un subiect de interes general

Proba de citire constă în 40 de întrebări concepute pentru a testa o gamă largă de abilități de citire. Printre acestea se numără citirea pentru identificarea ideilor principale, citirea pentru identificarea detaliilor, lectura lejeră, înțelegerea argumentelor logice și recunoașterea opiniilor, atitudinilor și intențiilor autorilor.

Acestea includ extrase din cărți, reviste, ziare, anunțuri, reclame, manuale și îndrumări corporative. Acestea sunt materiale pe care este probabil să le întâlnești zilnic într-un mediu anglofon.

Testul IELTS General Training, partea 3: Activități de scriere

Durată: 60 de minute

Format:

 • O activitate de scriere a unei scrisori (minimum 150 de cuvinte)
 • O activitate de scriere a unui scurt eseu (minimum 250 de cuvinte).

Subiectele sunt de interes general. Există două activități:

 • Activitatea 1 - ți se va prezenta o situație și ți se va cere să scrii o scrisoare prin care să soliciți informații sau să explici situația. Scrisoarea poate fi personală, semi-formală sau formală.
 • Activitatea 2 - ți se va cere să scrii un eseu ca răspuns la un punct de vedere, la un argument sau la o problemă. Eseul poate fi destul de personal ca stil.

Testul IELTS General Training, partea 4: Activități de vorbire

Durată: 10 - 15 de minute

Format:

 • Interviu față în față.
 • Întrebări scurte și discuții pe larg despre un subiect familiar.

Te rugăm să reții: în funcție de sediul centrului de testare, este posibil să susții proba de vorbire într-o altă zi.

Proba de vorbire evaluează capacitatea ta de a te exprima oral în limba engleză. Fiecare test este înregistrat.

 • Partea 1 - examinatorul îți va adresa întrebări generale despre tine și despre o serie de subiecte familiare, cum ar fi casa, familia, munca, studiile și interesele. Această parte va dura între patru și cinci minute.
 • Partea 2 - ți se va da un cartonaș prin care ți se va cere să discuți despre un anumit subiect. Vei avea un minut de pregătire înainte de a vorbi timp de cel mult două minute. Examinatorul îți va adresa apoi una sau două întrebări pe același subiect.
 • Partea 3 - ți se vor adresa întrebări suplimentare despre subiectul din partea 2. Acestea îți vor oferi ocazia de a discuta despre idei și probleme mai abstracte. Această parte a testului va dura între patru și cinci minute.

Unele dintre centrele noastre de testare IELTS oferă testul IELTS Speaking prin intermediul apelurilor video. Aceasta înseamnă o mai mare flexibilitate în furnizarea de teste IELTS Speaking, împreună cu o disponibilitate sporită.

Vei susține testul de vorbire prin apel video la un centru oficial de testare IELTS cu același standard înalt de verificare a identității. Testul va fi exact același cu testul de vorbire în persoană în ceea ce privește conținutul, scorul, sincronizarea, formatul întrebărilor și aranjamentele de securitate.

Eliberat de un examinator de Speaking IELTS, testul de vorbire prin apel video va menține caracteristicile față în față ale testului de vorbire în persoană.

Pentru mai multe informații, te rugăm să urmărești videoclipul cu instrucțiuni.

Programează-te pentru testul IELTS General Training

Succesul începe cu IELTS. Dacă obiectivul tău este de a urma studii universitare de scurtă durată (2 ani) sau de a emigra într-o țară anglofonă, atunci va trebui să susţii testul IELTS General Training.

Noi, cei de la British Council, ne angajăm să îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate la test. Programându-te pentru a susține testul la noi, vei obține acces la IELTS Ready Premium.

Caută o dată pentru a susţine testul IELTS General Training.

Înainte de a te programa în vederea testării, asigură-te că ai ales corect tipul testului.