Site-ul nostru global Disability Arts International oferă oportunități artiștilor cu deficienţe de auz sau alte dizabilități și oferă responsabililor de locaţii, producătorilor și curatorilor de artă o imagine unică a muncii dezvoltate de artiștii cu dizabilităţi și de organizațiile ce lucrează cu aceștia.

Adaptat nevoilor unei audiențe globale de profesioniști în artă și cultură, site-ul permite artiștilor să-și prezinte munca la o scară internațională și să-și lărgească publicurile și piețele. De asemenea, oferă resurse, studii de caz și mărturii personale, împărtășind perspectivele prin care Marea Britanie a devenit recunoscută ca un lider mondial în lucrul cu artişti cu dizabilităţi.

Disability Arts International a fost inspirat de Unlimited, un proiect inclus în Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Pentru această inițiativă, ne dorim să putem ajunge la cât mai mulți artiști relevanți. Află cum poți adăuga profilul tău sau recomanda un artist sau o companie pe site-ul proiectului

Europe Beyond Access

Activitatea recentă a British Council în domeniu este reflectată în Europe Beyond Access, un program ambițios de 4 ani conceput pentru a sprijini artiștii cu dizabilități să spargă barierele din teatru și dans contemporan, să își internaționalizeze carierele și să revoluționeze scena artelor spectacolului din Europa.

Programul acoperă un plan amplu de activitate, care include noi proiecte, ateliere de lucru, rezidențe, instrumente, evenimente de networking, spectacole, laboratoare de creație, interviuri cu artiști și filme.

Descoperă programul Europe Beyond Access

Intră în grupul de Facebook Europe Beyond Access

Raportul "Time to Act"

"Time to Act: How lack of knowledge in the cultural sector creates barriers for disabled artists and audiences" este un nou raport de cercetare elaborat de On The Move și comandat de British Council în contextul Europe Beyond Access.

Acoperind 42 de țări, Time To Act oferă primele dovezi transnaționale că lipsa de cunoștințe în sectorul cultural este una dintre principalele bariere care împiedică artiștii cu dizabilități și profesioniștii din domeniul artelor să participe în mod egal la cultura europeană.

Raportul răspunde, printre altele, unor întrebări precum:

  • Câți manageri culturali europeni caută în mod activ munca artiștilor cu dizabilități?
  • Care sunt principalele bariere care împiedică instituțiile culturale mainstream să devină mai accesibile?
  • Cine consideră managerii culturali din Europa că ar trebui să ofere îndrumare și sprijin pentru a-i ajuta să își facă programele mai accesibile artiștilor cu dizabilități?

Citește raportul complet

 

Raportul "Reflecting on Change"

"Reflecting on Change" este un raport independent care explorează arta și dizabilitatea la nivel internațional, scris de artistul și academicianul Tim Wheeler și comandat de British Council

Prin analize și interviuri cu artiști, Wheeler spune povestea muncii British Council la nivel global în domeniul artelor și dizabilității. Raportul acoperiă 350 de evenimente organizate din 2021 până în prezent în peste 50 de țări și concluzionează că programele derulate au adus schimbări semnificative, pe termen lung.

"Reflecting on Change" contribuie la conversația globală despre modul în care sectorul cultural ar putea funcționa în moduri mai echitabile în urma pandemiei Covid-19. Sperăm că îi va inspira pe alții să-și întreprindă propriile călătorii în domeniul artelor și dizabilității. 

Citește raportul complet

Link-uri externe