Going Global: conferinţa pentru lideri din domeniul educaţiei internaţionale

Conferinţa anuală pentru educaţie organizată de British Council, Going Global, oferă un forum deschis liderilor în domeniul educaţiei internaţionale la nivel global pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă comunitatea internaţională a educaţiei.

Începând cu 2004, Going Global s-a transformat dintr-un eveniment bianual găzduit de Marea Britanie, într-o conferință anuală organizată alternativ în UK și în alte orașe mari ale lumii. Evenimentul reprezintă o platformă pentru liderii în educație din întreaga lume pentru a dezbate problemele și provocările din învățământul superior și a discuta modalități de colaborare, oferind oportunități de a relaționa și, fiind un reper în calendarul global al evenimentelor de educație. Conferința constă într-o serie de sesiuni colaborative construite în jurul temelor alese în fiecare an.

Peste 1000 de delegați din întreaga lume din instituții de învățământ superior și alte sectoare cu perspectivă asupra educației internationale participă anual la Going Global.

Ediția de anul acesta va avea loc la Berlin, la Berlin Congress Centre, în perioada 13- 15 mai 2019, iar tema va fi  'Knowledge Diplomacy and the Digital World: Does international tertiary education have a role?'. Going Global 2019 va dezbate rolul pe îl au instituțiile de învățământ superior în contextul noilor paradigme ale erei digitale.

 

Global Education Dialogue - Universities and Cities

Conferința Global Education Dialogue - Universities and Cities a fost initiată pentru a atrage atenția asupra comentariilor experților și a exemplelor inovative din sfera educației, administrației publice locale, administrației centrale și a mediului de afaceri din România, Marea Britanie și alte țări din regiune,  cu scopul de a reflecta asupra modului în care parteneriatele în educație din cadrul unei comunități pot contribui la dezvoltarea și creșterea orașelor secolului 21.

Conferința s-a desfășurat în perioada 30 - 31 martie 2017 la Universitatea Politehnică din București și a reunit lideri din sectorul de învățământ superior din România și Marea Britanie, specialiști și factori de decizie pentru a discuta soluții colaborative menite să ajute universitățile și colegiile să lucreze mai eficient împreună cu administrațiile locale și mediul de afaceri și să contribuie la succesul orașelor lor. 

Evenimentul derulat la Universitatea Politehnică din București a fost organizat în preambulul forumului anual al British Council dedicat educației internationale, Going Global, care va avea loc în luna mai  la Londra. 

Student Policy Forum: Spaţiu pentru deliberare, analiză, înţelegere și exprimarea unor puncte de vedere

Încă de la începerea proiectului în februarie 2012, British Council împreună cu partenerii săi din sectorul ONG - Link Education And Practice (LEAP), Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), şi organizaţia Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) au organizat mai multe conferinţe pe teme relevante pentru învăţământul superior actual.

Educaţia internaţională - Studiul în Marea Britanie şi întoarcerea acasă

Aceasta a fost cea de-a doua conferinţă organizată împreună cu Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS), acest eveniment făcând parte din seria Student Policy Forum. Evenimentul a avut loc pe 23 noiembrie 2013, în cadrul Expoziţiei de Educaţie din Marea Britanie, Education UK Exhibition, care a fost organizată de către British Council în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii la București, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza.
Experţi în educaţie, profesori universitari şi reprezentanţi ai ONG-urilor au evidenţiat oportunităţile de studiu din Marea Britanie pentru studenţii din România şi au realizat o analiză comparativă a sistemelor de educaţie din cele două ţări.

De ce avem nevoie de soft skills-uri în educaţie?

Cea de-a treia conferinţă din cadrul proiectului Student Policy Forum a fost organizată împreună cu organizaţia Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) și a avut loc la Biblioteca Naţională a României, în București. În perioada 14-15 noiembrie 2012, studenţi, profesori universitari şi lideri în educaţie din sectorul ONG şi din mediul de afaceri au discutat despre importanţa abilităților interpersonale şi competenţelor transferabile în sistemul de educaţie.

The power of global student mobility - a Student Policy Forum

A doua conferinţă din seria Student Policy Forum a fost organizată în colaborare cu Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS) pe 22 iunie 2012, la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Participanţii au luat în discuţie oportunităţile şi provocările internaţionalizării experienţei studenţeşti pe care le deschide pentru studenţi şi absolvenţi, universităţi şi instituţii publice.

Graduates Employability: Who Cares and Who Dares?

British Council împreună cu Link Education And Practice (LEAP) au lansat prima conferinţă a proiectului Student Policy Forum, pe 23-24 februarie 2012 în Bucuresti, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza. Studenţi, alături de consilieri în carieră, profesori universitari, angajatori şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior s-au întâlnit cu experţi în educaţie şi factori de decizie din România şi din Marea Britanie. Împreună au participat la discuţii despre contextul economic actual, angajabilitate şi politici educaţionale în mediul universitar.

Vezi și

Link-uri externe