Te poţi înscrie la testul IELTS rapid și ușor prin intermediul sistemului de înscriere online.

Pentru a te înscrie, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

1. CITEȘTE INFORMAȚIILE PENTRU CANDIDAȚI

Descarcă și citește documentele Informații pentru candidați (PDF 564KB) și Regulament pentru candidați (PDF 59KB). Ele conțin detalii despre regulile și formatul testului, tipurile de întrebări și rezultate.

Testul IELTS este recomandat candidaților peste 16 ani.

2. DECIDE CE VERSIUNE ESTE POTRIVITĂ PENTRU TINE

Testul IELTS are două versiuni:

IELTS Academic
IELTS General Training

 Citește ghidul pentru a decide care versiune este mai potrivită pentru tine.

3. VERIFICĂ DATELE DE TEST

Poți accesa datele de testare IELTS din 2016 pe pagina de date, taxe și locații.

Pentru a-ți asigura un loc la o anumită sesiune, îți recomandăm să te înscrii cu minim cinci săptămâni înainte de data testului. Desigur, este posibilă și înscrierea după această dată, în limita locurilor disponibile. Accesează sistemul de înscriere online pentru a afla informații actualizate despre datele de test și disponibilitatea lor.

Important: Primele trei probe: Ascultare, Citire și Scriere – se susțin în aceeași zi. Nu există pauze între cele trei module. Proba de Vorbire este organizată de obicei în aceeași zi cu probele scrise sau a doua zi. Din motive administrative, proba de vorbire poate fi programată în interval de 7 zile înainte sau după data probelor scrise.

4. ÎNSCRIE-TE

 • prin curier/poștă, la Examinations Services, IELTS test (Calea Dorobanților, nr. 14, sector 1, 010572, București). Te rugăm să te asiguri că aplicația ta a fost trimisă în timpul perioadei de înscriere.

Asigură-te că ai disponibile documentele de la pasul 5 și că poți plăti folosind una dintre modalitățile menționate la pasul 6.

5. PREGĂTEȘTE ȘI TRIMITE-NE DOCUMENTELE

Notă: Acest pas nu se aplică dacă ai efectuat înscrierea și ai achitat taxa de examen prin intermediul sistemului de înscriere online.

Te rugăm să te asiguri că ne-ai trimis următoarele documente:

 • formularul de înscriere (PDF 471KB);
 • o copie color a actului de identitate valid (buletin sau pașaport), semnată de către candidat "conform cu originalul";
 • o copie a ordinului de plată/dovezii de plată;
 • un formular de consimțământ (PDF 212KB) din partea părintelui/tutorelui legal (dacă ai sub 18 ani).

Important: Candidații care nu au cetățenie română trebuie să prezinte o copie a pașaportului valabil.

6. ALEGE MODALITATEA DE PLATĂ

Taxa de înscriere pentru sesiunile testului IELTS în 2017 este de 850 RON.

Poți alege una dintre următoarele modalități de plată:

1)  online, cu cardul de credit/debit Visa sau Mastercard. Plata se efectuează la finalul înscrierii online.

Este posibil ca banca emitentă a cardului dumneavoastră să perceapă un comision de schimb valutar pentru această operațiune deoarece contul în care urmează să efectuați plata online este deschis în EUR. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați banca emitentă a cardului dumneavoastră.

Compania Chase Paymentech din SUA, liderul global in procesarea plăților online, asigură securitatea tranzacțiilor online efectuate prin website-ul British Council. Compania a fost aleasă de British Council în urma unui proces sever de selecție efectuat la nivel global, astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe de securitate online.

2)  numerar / transfer bancar (taxele bancare vor fi acoperite de către candidat)

 • Numerar la orice ghișeu al Băncii Transilvania sau al CEC Bank în contul British Council 
 • Transfer bancar în contul nostru cu următoarele detalii:

Beneficiar: British Council 
Deschis la: Citibank Europe plc - Dublin sucursala România (Calea Victoriei, nr. 145, Bucuresti)   
Cont: IBAN RO88 CITI 0000 0008 2601 2196 C.U.I. / C.F.: 9000 0000 26598 / 22.02.91

La secțiunea reprezentând a ordinului de plată trebuie să completezi: Nume complet / IELTS Reference Number.

După efectuarea plății, te rugăm să ne trimiți ordinul de plată împreună cu celelalte documente prin curier/poștă. Dacă te-ai înscris online, este necesar să ne trimiți o copie a dovezii de plată, prin e-mail, la adresa ielts@britishcouncil.ro.

Dacă intenţionezi să decontezi taxa de examen la compania ta, te rugăm să iei în considerare că facturile sunt emise doar la cerere, în termen de maximum 30 de zile de la data efectuării plății.

7.  FINALIZEAZĂ ÎNSCRIEREA

Acest pas nu este obligatoriu dacă te-ai înscris și ai achitat taxa de examen prin intermediul sistemului de înscriere online.

Pentru a efectua înscrierea prin curier/poștă te rugăm să trimiți documentele specificate la pasul 5 la adresa:

British Council București - IELTS test
Calea Dorobanților, nr. 14
Sector 1, București
010572

Aplicațiile incomplete nu vor fi procesate, deci te rugăm să te asiguri că ai trimis toate documentele necesare înscrierii, în perioada de înscriere.

8. DUPĂ ÎNSCRIERE

După finalizarea și confirmarea înscrierii vei primi un e-mail generat automat care conține codul de acces la portalul de pregătire online: Road to IELTS.

Cu cinci zile lucrătoare înainte de data testului vei primi un alt e-mail ce va include informații despre locație, ora de începere a testului și data probei orale.

Pentru mai multe informații, te rugăm să contactezi echipa IELTS la: ielts@britishcouncil.ro.

Candidați cu Aranjamente Speciale

IELTS a fost creat ca un test în urma căruia îți vor fi evaluate abilitățile de limba engleză într-un mod obiectiv, indiferent de aranjamentele speciale de care ai nevoie.

De exemplu, oferim ajutor pentru persoanele cu afecțiuni vizuale, probleme de auz sau dislexie.

Te rugăm să ne contactezi cu trei luni înainte de data testului pentru care vrei să te înscrii pentru a afla cum poți aplica pentru aranjamente speciale.

Retragere

Dacă dorești să te retragi de la test, te rugăm să citești politica de retragere (PDF 162KB) înainte de a prezenta o cerere.

Poți cere retragerea de la testul IELTS dacă: 

 • înaintezi o cerere cu mai mult de cinci săptămâni înainte de data examinării. Îți vom returna contravaloarea testului, din care vom reține o taxă administrativă de £30;
  În cazul în care doriți rambursarea taxei de examen într-un cont deschis în altă monedă decât cea locală (RON), British Council va reține din această sumă o valoare de aproximativ 30 EUR, reprezentând comisioanele percepute de banca unde instituția noastră are deschis contul și banca/băncile implicate în intermedierea acestui transfer.
 • înaintezi o cerere cu mai puțin de cinci săptămâni înainte de data examinării. Centrul de testare va aproba cererea ta doar dacă vreunul din următoarele cazuri speciale se aplică situației tale: probleme medicale, deces în familie, accident sau serviciu militar. În acest caz, următoarele documente în original trebuie să ajungă la British Council București, nu mai târziu de cinci zile lucrătoare de la data testului: certificat medical în original/dovada în original a situației speciale și cererea de transfer/retragere (PDF 162KB) completată și semnată.

Transfer

Poți cere transferul către o altă dată de test: 

 • cu cel puțin cinci săptămâni înainte de data testului pentru care te-ai înscris, completând formularul de transfer (PDF 162KB);
 • cu mai puțin de cinci săptămâni de la data testului. Centrul de testare va aproba cererea ta doar dacă vreunul din următoarele cazuri speciale se aplică situației tale: probleme medicale, deces în familie, accident sau serviciu militar. În acest caz, următoarele documente în original trebuie să ajungă la British Council București, nu mai târziu de cinci zile lucrătoare de la data testului: certificat medical în original/dovada în original a situației speciale și cererea de transfer/retragere (PDF 48KB) completată și semnată. 

Notă: Va fi aprobat un singur transfer către o nouă dată de testare. Candidații cărora li se aprobă transferul către o nouă dată și care nu se vor prezenta la test, chiar dacă se afla în situațiile speciale de mai sus, nu mai au dreptul la un nou transfer sau la retragerea de la test.