Resurse de ştiinţă pentru clasă

Metodologii inovative

Descoperă cele mai bune practici în domeniu, selectate de colegii noştri prin intermediul proiectului M.A.R.CH al British Council din şapte ţări, sau află care sunt cele mai bune practici în unele ţări europene.

Marea Britanie Dăm viaţă ştiinţei prin formarea profesorilor noştri.
Germania Oferim educatorilor noştri cele mai bune resurse.
Grecia Feedback-ul primit de la elevii noştri ne arată cum trebuie să îmbunătăţim metodele de predare. 
Portugalia Facem atractivă predarea ştiinţei folosind materiale multimedia.
Bulgaria Aducem tehnologia în fiecare şcoală din ţară.
Lituania Evenimentele organizate oferă profesorilor noştri posibilitatea de a schimba idei.

Ghidul educaţional M.A.R.CH

Setul de instrumente educaţionale pentru şcolile pilot a fost dezvoltat pentru educatori, pentru a-i ajuta să creeze şi să aplice programele pilot în şcolile lor, răspândind inovaţia şi excelenţa în predarea ştiinţei în Europa. Ghidul poate fi descărcat aici (PDF) şi include 21 de exemple de bune practici aplicate cu succes în şcolile din toate ţările partenere, planuri de lecţii, chestionare, resurse şi proceduri despre prezentarea rezultatelor la final.

Citeşte raportul final al programelor pilot sau află care au fost activităţile desfăşurate în cele şapte ţări.

Ateliere în şcoli

Obţine idei sau împrumută resurse direct din exemplele de ateliere în domeniul fizicii şi astronomiei, electricităţii şi iluminatului, muzicii şi dispozitivelor mobile, dezvoltate de-a lungul a zece ani de British Council Franţa, în cadrul programului Ştiinţa în Şcoli.

Planuri de lecţii, activităţi şi videoclipuri

Descoperă o selecţie generoasă de materiale gata pentru a fi folosite la clasă, în cadrul acestui pachet de resurse dezvoltat în Franţa.

Revista online Voices a British Council

Revista online Voices oferă o gamă interesantă de texte ce pot fi folosite la clasă. Accesează articole din domeniul ştiinţei cu ajutorul filtrului de căutare şi citeşte poveşti interesante ale unor oameni de ştiinţă din întreaga lume.

Videoclipuri FameLab la clasă

La o căutare pe Youtube vei găsi peste 35.000 de videoclipuri ale unor tineri comunicatori de ştiinţă care au participat la FameLab, cea mai longevivă competiţie în domeniul comunicării ştiinţei. Accesează canalul de Youtube FameLab UK sau alte canale FameLab din alte ţări pentru videoclipuri de trei minute pe diferite subiecte din ştiinţă, iar multe dintre ele sunt disponibile inclusiv în limba română. Foloseşte aceste videoclipuri pentru a motiva elevii.

Modele de urmat în domeniul ştiinţei

FameLab a fost o competiţie internaţională încă de la înfiinţarea sa în 2007, în cadrul Festivalului de Ştiinţă de la Cheltenham din Marea Britanie. Mii de tineri pasionaţi de ştiinţă din peste 35 de ţări au concurat până în prezent. Abia aşteaptă să fie invitaţi la clasa ta!